PlayStation 5 en Xbox Series X mogelijk uitgesteld door coronavirus

News
zaterdag, 08 februari 2020 om 11:44
ps5 logof1582113891
Het zou prachtig zijn als we eind dit jaar de PlayStation 5 en nieuwe Xbox Series X console onder onze kerstboom kunnen aantreffen. Door de uitbraak van het Wuhan coronavirus in China, kan de productie van beide consoles daarentegen de nodige vertraging oplopen.
De PlayStation 5, Xbox Series X en de games worden in China geproduceerd. Door het uitbreken van het coronavirus wordt het voor China lastig om productie te draaien. Voor beide consoles lijkt vooralsnog de nodige problemen om de hoek te komen kijken.

Coronavirus beïnvloed release nieuwe consoles

De laatste berichten lijken er op te duiden dat ook Sony en Microsoft door het virus vertraging oplopen met de productie. Als de vertraging oploopt, kunnen de bedrijven mogelijk niet op tijd klaar zijn om productie op te leveren. Het nieuws kwam naar buiten door Business Insider. Dit medium heeft geprobeerd toelichting te vragen bij Sony en Microsoft, maar kreeg geen reactie.
Het is niet volledig zeker of de nieuwe generatie consoles zal moeten worden uitgesteld, maar de kans is zere reëel. Eerder gaf Nintendo al aan dat verschepingen van de nieuwe Nintendo Switch vertraging hebben opgelopen door het virus. Ook Foxconn, het bedrijf wat iPhones produceert, heeft eerder al aangeven noodgedwongen werknemers in quarantaine te hebben gezet.
Op het moment eist het coronavirus honderden doden in China. Meer dan 560 mensen zijn overleden en meer 28,000 mensen zijn al besmet met het virus. China wordt op het moment het hardst getroffen.