PlayStation 5 design zou eigenlijk nóg groter zijn

  De PlayStation 5 release is bijna een feit. De console is niet alleen de krachtigste Sony console ooit, maar ook de grootste. Het design van de console zou oorspronkelijk nóg groter zijn. Dat blijkt uit een interview tussen PS5 ontwerper Yujin Morisawa en The Washington Post.

  In het gesprek met Yujin Morisawa, de ontwerper van de PlayStation 5, vertelt hij dat de plannen voor de console eigenlijk anders waren. Toen hij begon met tekenen was zijn design veel groter, hoewel hij niet wist wat de engineering-afdeling zou gaan doen met de onderdelen. Toen deze afdeling hem vertelde dat de console te groot was, moest hij terug naar de tekentafel om de console kleiner te maken.

  Morisawa probeerde in zijn design de 'onzichtbare massa tussen de speler en de mechanische kant van de console' in beeld te brengen. Hij probeert naar eigen zeggen altijd het uiterste op te zoeken in zijn ontwerpen. Daardoor werd zijn design dit keer wat aan de grote kant. Op het algemene design van de console waren de reacties wel goed, meldt hij. De reacties vanuit het publiek vindt hij geweldig. Zo moet hij hartelijk lachen om de 'Eye of Sauron'-meme.

  PS5 formaat besproken in de review

  Wij hebben de PS5 al uitvoerig getest en daarbij kwam het formaat van de console ter sprake. In de PlayStation 5 review melden wij dat de console op het eerste gezicht behoorlijk van formaat is, maar dat door het design dit geen minpunt is. Daarbij heeft het design van de console ook een functie, namelijk het koel houden van alle elementen aan de binnenkant zodat het geen oven wordt.

  De console is momenteel overal uitverkocht, maar zal naar verluidt binnenkort weer beschikbaar zijn bij bol.com.

  Pre-order hier de PlayStation 5 bij bol.com voor 499 euro.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.