Pikmin 4 release eindelijk officieel

News
dinsdag, 13 september 2022 om 16:40
nswitch pikmin3deluxe 03f1603285529
Het is inmiddels bijna 10 jaar gelden dat Pikmin 3 voor het eerst verscheen op Wii U. Hoewel het al tijden min of meer bekend is dat er een Pikmin 4 zou komen is die game nooit officieel onthuld. Daar komt nu verandering in.
Shigeru Miyamoto onthulde vrij snel na de release van Pikmin 3 dat er een vierde game zou komen. Daar hoorden we vervolgens jaren niets van. Verschillende fans maakten zich als zorgen dat Hey! Pikmin of de Mobile Game Pikmin Bloom eigenlijk Pikmin 4 was. In een Nintendo Direct zijn die theorieën nu ontkracht, want de game is nu eindelijk officieel aangekondigd.
Dat Nintendo de game nu officieel heeft onhuld betekent alleen niet dat we er veel over weten. Er zijn wat beelden getoond, maar uitgebreide gameplay ontbreekt. Wel is bekend dat we dit keer vanuit een nieuw perspectief kunnen spelen.
Voorheen speelde je Pikmin vanuit een vrij hoog perspectief, van waaruit je neerkeek op de kleine plantenwezentjes. Maar in Pikmin 4 is je perspectief dichter bij de grond. Zo kun je echt ervaren hoe het is om een Pikmin te zijn.

Wanneer is de release van Pikmin 4?

Het is nog onbekend wanneer Pikmin 4 moet verschijnen. Tenminste, er is nog geen precieze datum voor de game. Een jaar is er wel: 2023. Het wachten op dit nieuwe deel zou dus bijna voorbij moeten zijn, een opluchting voor fans die al bijna tien jaar wachten.