Picnic gaat Max Verstappen nog niet betalen: "Was maar een grapje"

News
vrijdag, 13 mei 2022 om 11:30
si202203190303 newsf1647865562
De zaak tussen de online supermarkt Picnic en Max Verstappen gaat nog even door. Picnic zegt nu de F1-coureur nog niet te gaan betalen, ondanks dat de Hoge Raad de regerend wereldkampioen in het gelijk heeft gesteld.
De onenigheid tussen Max Verstappen en Picnic begon in 2016. De F1-coureur maakte destijds furore door als eerste Nederlander een Grand Prix te winnen en was dan ook zeer populair, waar sponsor Jumbo dankbaar gebruik van maakte. Zo verscheen Verstappen in een reclame van de supermarkt. De online supermarkt Picnic gebruikte vervolgens een lookalike van de coureur in een reclamespotje, waarin de neppe Verstappen boodschappen bezorgt in een Picnic-auto.
Max Verstappen en zijn juridische team claimt dat de bekendheid en het portretrecht van de Nederlander is misbruikt. Na een lange strijd heeft de Hoge Raad Verstappen in het gelijk gesteld. Picnic is alleen nog niet van plan om de claim van 350.000 euro te gaan betalen.
Picnic-directeur Michiel Muller wil namelijk eerst wacht op de uitspraak van het gerechtshof, waar de zaak nu ligt. Dat laat hij weten aan het AD.

Slechts een grapje volgens Picnic

De directeur van de online supermarkt hoopt er daarnaast op dat er door het gerechtshof wordt gekeken naar de omstandigheden. Muller claimt dat Picnic in 2016 namelijk ‘nog heel klein was’, met een aanwezigheid in drie steden. Ook noemt de directeur het geen reclame, ‘maar was het maar een grapje op Facebook’. Picnic vertrouwt erop dat een grapje moet kunnen.

Populair Nieuws