Phil Spencer: "Alle Xbox One games zijn backwards compatible vanaf dag één"

News
donderdag, 16 juli 2020 om 15:30
xbox series xf1637772091
De grootste wapens van Microsoft momenteel in de strijd tegen Sony zijn de Xbox Game Pass en backwards compatability. Volgens Phil Spencer kunnen gamers de dienst en oude titels meteen gebruiken op de Xbox Series X.
Het is geen geheim dat Sony heeft gewonnen met de huidige generatie consoles. Het momentum voor de next-gen consoles ligt bovendien ook bij de Japanse fabrikant, maar Microsoft heeft een geheim wapen in de vorm van de Xbox Game Pass.
In een blogpost laat Phil Spencer weten dat Microsoft de dienst op dezelfde manier zal blijven gebruiken voor de Xbox Series X. Dat betekent dat gamers vanaf dag één meteen Xbox exclusives kunnen spelen en niet de volle pond hoeven neer te leggen.

Vier generaties aan games speelbaar

Net zoals met de Xbox One zal de Xbox Series X ook flink blijven inzetten op backwards compatability. Volgens Spencer kunnen gamers meteen genieten van vier generaties aan games, vanaf de originele Xbox tot aan de Xbox Series X. Het is de bedoeling dat alle Xbox One games, met uitzondering van Kinect titels, vanaf dag één speelbaar zijn op de Xbox Series X.
Je hoeft daarnaast ook geen nieuwe controllers te kopen wanneer je al in het bezit bent van een Xbox One-controller, want de oude apparaten zullen ook te gebruiken zijn op de nieuwe console. Wanneer de next-gen console van Microsoft precies uitkomt is nog niet bekend, maar mogelijk komt daar 23 juli meer informatie over, wanneer de Xbox presentatie plaatsvindt.

Populair Nieuws