Phil Spencer haalt flink uit naar PlayStation-praktijken met Call of Duty

News
maandag, 10 juni 2024 om 20:00
bo6 reveal 017
Phil Spencer heeft even flink uitgehaald naar PlayStation. De Xbox-baas is namelijk niet van plan om ‘smerige trucjes’ uit te halen met de Call of Duty-franchise.
Toen de overname van Activision Blizzard werd aangekondigd, maakte Sony meteen bezwaar. Het bedrijf was namelijk bang dat Call of Duty exclusief zou worden gemaakt voor de Xbox consoles. Microsoft claimde dat ze dat niet zouden doen en heeft uiteindelijk deals gesloten met Nintendo, PlayStation en Nvidia om de komende tien jaar Call of Duty games naar hun platformen te brengen.
In het contract stond daarnaast ook dat de games volledige parity zouden krijgen tussen de verschillende platformen. En dat was Phil Spencer naar eigen zeggen ook altijd van plan met de franchise. De topman zegt dat hij spelers de keuze wil geven hoe ze de game spelen en daarvoor geen vieze trucjes wil inzetten. Dat laat hij weten tijdens een interview met IGN Live.

“Ik wil je de keuze geven hoe je je games speelt en met wie je speelt en niet proberen slijmerige platform-trucjes te doen om je te dwingen te doen wat ik wil dat je doet."

- Phil Spencer

Geen PlayStation-praktijken

Spencer refereert daarbij naar eerdere praktijken met de Call of Duty-franchise. PlayStation heeft jarenlang een deal gesloten met Activision om de games aantrekkelijker te maken op hun eigen consoles. Zo was er exclusieve content in de vorm van extra maps en ook eerdere toegang tot de game.
Voortaan wordt het ook mogelijk om de games te spelen via Game Pass. Dat zorgt voor Spencer alleen voor meer keuze voor spelers. Het wordt mogelijk om de game te kopen voor de verschillende platformen of om een abonnement af te sluiten op Game Pass. De keuze is aan de speler hoe ze het liefste toegang willen krijgen, er zit voor de rest geen verschil in content tussen de versies.
Dat laatste geldt ook voor eerdere toegang. De Black Ops 6 beta zal voor iedereen speelbaar zijn en niet alleen voor bezitters van bepaalde consoles.