PETA wil dat Rings of Power stopt met gebruik van paarden

News
maandag, 27 maart 2023 om 18:00
the rings of power horsef1679926988
De dierenrechtenorganisatie PETA heeft een nieuw doelwit gevonden. De organisatie roept namelijk Amazon op om te stoppen met het gebruik van paarden op de set van The Rings of Power.
Vandaag de dag zijn er veel manieren om met digitale technieken elementen in films en series te verwerken die er niet echt zijn. Zo worden vaak sets uitgebreid tot een complete stad door middel van CGI of fantasierijke monsters aan een wereld toegevoegd.
PETA roept de filmwereld nu op om te stoppen met het gebruik van echte paarden en andere dieren en ze te vervangen door middel van CGI. Dat meldt Variety. De organisatie richt zich daarbij voornamelijk op Amazon Studios, nadat er een paard is overleden op de set van The Rings of Power. Volgens PETA omdat er misbruik is gemaakt van het dier.

“Het lijkt erop dat ondergronds leven met de orcs normaal is voor de producenten van The Rings of Power, omdat ze de mogelijkheid hebben om CGI, mechanische tuigen en andere humane methoden te gebruiken die geen kwetsbare paarden op de set dood laten lopen. PETA roept de makers van de show op om een nieuwe zoektocht aan te gaan zonder echte paarden te gebruiken.”

Dood paard ongeluk volgens Amazon

In een verklaring laat Amazon weten dat het paard niet is overleden door misbruik. Volgens de producent was het paard bezig met warmlopen, voordat er opnames plaatsvonden. Er was een dierenarts en een vertegenwoordiger van de American Humane Association aanwezig. Na onderzoek is gebleken dat het paard is overleden door hartfalen.
Bronnen hebben aan Variety gemeld dat er meer dan dertig paarden aanwezig waren op de set. Het hartfalen zou plaats hebben gevonden, terwijl het paard naast ongeveer twintig andere paarden stond.