Perez geeft hoop op titel niet op: "Moet Max continue onder druk zetten"

News
donderdag, 01 juni 2023 om 9:30
sergio perez gp monaco 2023f1685546959
Sergio Perez heeft een rampzalig weekend gehad in Monaco en daardoor kostbare punten verloren. Maar de teamgenoot van Max Verstappen geeft de hoop op de titel nog niet op.
Het is bekend dat het geen makkelijke opgave is om Max Verstappen te verslaan. De Nederlander is al door veel verschillende teamgenoten heen gegaan, maar Sergio Perez lijkt wat meer zijn mannetje te staan. De Mexicaan heeft zijn vizier dit seizoen zelfs gezet op het kampioenschap.
Die missie heeft wel een flinke deuk opgelopen in Monaco, waar hij geen punten wist te scoren door te crashen in Q1 op zaterdag. Perez wil dan ook snel het weekend achter zich laten en de focus verleggen op Barcelona, waar aankomend weekend de GP van Spanje wordt gehouden. Daar wil Perez winnen en de druk weer opvoeren op zijn teamgenoot, zo laat de coureur weten in een persbericht.

“Monaco was een ramp voor mij. Dit weekend staat in het teken van opnieuw beginnen en ervoor zorgen dat we weer de hoge standaarden halen die we het hele seizoen hebben laten zien. Ik moet consistent zijn om Max continue onder druk te zetten in het kampioenschap en ik moet overwinningen pakken.”

Gat tussen Perez en Verstappen

Door de overwinning van Verstappen in Monaco is het gat tussen de twee Red Bull Racing-coureurs nu opgelopen tot 39 punten. Dat is een flink gat om te overbruggen voor de Mexicaan, maar het is zeker niet onmogelijk. Het seizoen is immers nog lang en technische problemen kunnen een grote rol gaan spelen in het kampioenschap.

Populair Nieuws