Android 12 brengt deze feature van console gaming mee

News
dinsdag, 13 juli 2021 om 10:30
android 12f1626163388
Android 12, de volgende stap in het besturingssysteem van Android-telefoons, gaat een gloednieuwe feature met zich meebrengen waar gamers op console al jaren van genieten. Android 12 laat gebruikers namelijk games spelen voordat deze volledig gedownload zijn. Sommige titels kun je hierdoor tot wel twee keer zo snel spelen.
Downloaden van games op mobiele apparaten kan voor sommigen nog wel eens een uitdaging zijn. Door een trage of slechte internetverbinding kan het soms vrij lang duren voordat een game volledig gedownload is en moeten spelers veel langer wachten dan dat ze zouden willen. Met Android 12 wordt een soort tussenweg aangeboden.
Met het nieuwe besturingssysteem komt namelijk de mogelijkheid mee om games al te spelen voordat deze volledig gedownload zijn. Je speelt de titels dan als het ware al terwijl de download nog bezig is. Het is een feature die op console al sinds de PS4- en Xbox One-generatie haar intrede maakte.
Qua gebruik werkt de feature heel simpel. Met Android 12 wordt eerst een klein deel van de game gedownload en geïnstalleerd. Vervolgens wordt de rest van de bestanden op de achtergrond gedownload, terwijl de speler alvast met de game aan de slag kan. Wel is het zo dat niet direct de volledige game al speelbaar is.

Android 12 maakt duidelijk welke games de feature hebben

Zodra Android 12 uitrolt, zal duidelijk worden voor gebruikers welke games van de feature gebruikmaken. Deze krijgen een 'play as you download'-label. Makers van de mobiele titels moeten alleen wel gebruikmaken van de Android App Bundle, het standaard publicatieformaat voor Android-apps.
Een releasedatum voor Android 12 is er nog niet. De verwachting is dat deze in september komt.