Dune 2 deleted scenes worden niet uitgegeven, tot verdriet van weggeknipte acteur

News
woensdag, 06 maart 2024 om 7:00
dune 2 timothee chalametf1709653059
Net zoals veel andere films kent Dune 2 een aantal deleted scenes die de uiteindelijke versie niet hebben gehaald. Regisseur Denis Villeneuve heeft besloten om die scènes niet achteraf uit te geven, waar een weggeknipte acteur niet blij mee is.
Meestal worden voor fans niet alle opgenomen scènes gebruikt. Vaak beslist de regisseur of de producenten hoe de bioscoopversie eruit komt te zien. Meestal worden scènes weggeknipt om de speelduur van de film binnen de perken te houden.
Dat laatste is ook het geval voor Dune 2, zo laat regisseur Denis Villeneuve weten in gesprek met Collider. In tegenstelling tot andere epossen zal er alleen geen Director’s Cut van Dune 2 verschijnen of een fysieke versie met de deleted scenes als extra. Daar heeft de regisseur een duidelijke reden voor.

“Ik ben ervan overtuigd dat als het niet in de film zit, het dood is. Soms verwijder ik shots en zeg ik: "Ik kan niet geloven dat ik dit eruit knip”. Ik voel me als een samoerai die mijn buik openhaalt. Het is pijnlijk, dus ik kan daarna niet teruggaan en een Frankenstein maken en proberen dingen te reanimeren die ik heb gedood. Het is te pijnlijk.”

Slecht nieuws voor weggeknipte acteur

Dat de deleted scenes niet worden uitgegeven is alleen ook pijnlijk voor de acteurs die aanwezig waren in de shots. Eén acteur is met name verdrietig om de beslissing. William Blake Nelson is namelijk helemaal uit Dune 2 geknipt. De acteur had ‘een geweldige tijd’ op de set en hij is bedroefd dat zijn personage eruit is weggehaald, maar Nelson heeft geen ‘hard feelings’ tegen Villeneuve.
Het gebeurt wel vaker dat rollen grotendeels of helemaal op de vloer van de cutting room blijven liggen. Dat is Carice van Houten zelfs meerdere keren overkomen, waaronder in Valkyrie, waarin ze de vrouw speelt van Tom Cruise.

Populair Nieuws