OnePlus smartphone kijkt af bij gaming PC’s

News
maandag, 27 februari 2023 om 16:30
oneplus 8 prof1649689181
Smartphones komen vaak met allerlei snufjes die je op een telefoon misschien niet nodig hebt, maar wel handig kunnen zijn. We zien bijvoorbeeld al vaak telefoons die inspelen op mobile gaming. OnePlus experimenteert met een systeem dat doet denken aan de duurdere gaming PC.
Lang niet iedereen vindt het nodig of kan het betalen, maar veel gamers geven de voorkeur aan liquid cooling in een gaming PC. Het is vaak efficiënter en vooral stiller dan koeling met ventilatoren. Maar gamen kan steeds vaker ook op een smartphone en dan is liquid cooling geen optie.
Maar OnePlus lijkt het nu te zien als een mogelijkheid. Tijdens telecombeurs MWC heeft de fabrikant een OnePlus 11 Concept telefoon getoond, die gebruik maakt van liquid cooling (via The Verge). Met deze koeling kun je beter gamen op je smartphone zonder de herrie van de smartphoneventilatoren die soms verkocht worden.
De telefoon van OnePlus zou volgens de fabrikant zelf 2,1 graden Celsius koeler blijven tijdens het gamen, wat 3 à 4 extra frames per seconde kan opleveren. Ook als je niet gamet op je telefoon is er een voordeel. Bij lagere temperaturen kan de batterij namelijk sneller opladen.

Geeft OnePlus een telefoon met liquid cooling uit?

De vraag is nu of OnePlus daadwerkelijk van plan is om een telefoon met liquid cooling uit te brengen. Smartphonebedrijven, waaronder ook OnePlus, willen op beurzen nog wel eens telefoons laten zien die niet daadwerkelijk uit worden gebracht. Het kan zijn dat deze telefoon na enige verdere ontwikkeling op de makt komt, maar de kans is ook zeer aanwezig dat het bij een concept blijft.