Keanu Reeves in gesprek voor rol in The Devil in The White City

News
woensdag, 05 januari 2022 om 8:30
Het lijkt erop dat acteur Keanu Reeves in gesprek is om in The Devil in The White City te spelen. Welke rol hij mogelijk zal spelen, is nog niet duidelijk.
Volgens Deadline is Keanu Reeves in gesprek om een hoofdrol te spelen in Hulu’s The Devil in The White City. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Erik Larson uit 2003. In 2010 kocht Leonardo DiCaprio de filmrechten van het boek. Er waren plannen voor een filmversie met DiCaprio in de hoofdrol en regie van Martin Scorsese, maar nu is het project dus een serie geworden.
The Devil in The White City vertelt een waargebeurd verhaal van twee mannen, een architect en een seriemoordenaar. Het boek vertelt twee parallelle verhalen. Zo volgen we de architect die de World Fair van 1893 tot leven bracht, en de seriemoordenaar die rond dezelfde tijd een ‘Murder Castle’ bouwde in Chicago.

Speelt Leonardo DiCaprio ook in de serie?

Hoewel Deadline meldt dat Reeves in gesprek is om te spelen in de serie, is niet duidelijk welke van de twee hoofdrollen (de architect of de seriemoordenaar) voor hem zou zijn. In een eerdere versie van het project ging Leonardo DiCaprio de seriemoordenaar spelen, maar het is op dit moment onduidelijk of DiCaprio in de serie zal spelen.
Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese zijn op dit moment als uitvoerend producent aan de serie verbonden. DiCaprio was erg geïnteresseerd in de rol van de seriemoordenaar, wat van Reeves de Architect zou maken. Maar aangezien het nu niet zeker is of DiCaprio in de serie zal acteren, kan het zijn dat Reeves juist de seriemoordenaar zal spelen.
Wanneer The Devil in the White City zal verschijnen, is nog niet bekend.