Oud-Infinity Ward-ontwikkelaar: 'Call of Duty franchise ligt in puin'

News
maandag, 03 januari 2022 om 13:30
call of duty vanguard warf1635867872
Robert Bowling, voormalig creative strategist bij de Call of Duty ontwikkelaar Infinity Ward, laat op Twitter weten dat Call of Duty opnieuw moet worden uitgevonden. Bowling is niet blij met de huidige koers die de franchise opgaat.
Als het aan Bowling, voormalig creative strategist van Infinity Ward, ligt moet de Call of Duty franchise weer opnieuwe worden uitgevonden. Op Twitter wordt kritiek geuit op de reeks, daaronder laat Bowling weten hoe het aangepakt moet worden en wat er op het moment fout gaat. Bowling stelt dat de franchise 'weer vanaf de fundering moet worden opgebouwd'.

Bowling gaat verder met zijn kritiek op de huidige koers die Activision vaart met Call of Duty.
Het lijkt erop dat Bowling de veranderingen van Call of Duty maar niks vindt, en dat is niet gek aangezien veel gamers het met hem eens zijn. Veel spelers zijn namelijk niet te spreken over Call of Duty Vanguard, de meest recente titel in de franchise. De game zit vol bugs, en leek eerder op een makkelijk verdienmodel.

Wat doet Bowling nu?

Helaas voor fans werkt Bowling niet meer aan de Call of Duty franchise, maar misschien dat Activision wel met deze gratis feedback aan de gang gaat. Bowling zelf werkt nu bij een game studio die hij samen met Twitch streamer Dr. Disrespect heeft opgezet. Ook Quinn DelHoyo, voormalig ontwikkelaar Halo Infinite, heeft zich aangesloten bij deze game studio. Samen werken ze aan een nieuwe multiplayer game.