Oud-F1-coureur: "Leclerc deels schuldig voor blunder Ferrari"

News
dinsdag, 31 mei 2022 om 9:30
formula1 drivetosurvive season4 episode2 00 16 05 04 1f1652693169
Charles Leclerc was enorm chagrijnig tijdens en na de Grand Prix van Monaco en terecht. De Monegask zal namelijk de overwinning uit zijn handen glippen na een blunder van Ferrari. Maar volgens oud-F1-coureur Jan Lammers is Leclerc niet vrij van blaam.
Het stratencircuit van Monaco is onlosmakelijk verbonden met de Formule 1, maar de baan is ook berucht. Het is namelijk bijna onmogelijk om in te halen in Monaco, helemaal met de brede auto’s die tegenwoordig worden gebruikt. Dat is in het verleden wel duidelijk gemaakt door Daniel Ricciardo, die won terwijl zijn gearbox deels defect was en daardoor enorm traag was.
Pak je pole position op Monaco, dan is het ook bijna een zekerheidje dat je de Grand Prix vervolgens ook wint. Charles Leclerc prijsde zichzelf dan ook al gelukkig, nadat hij zaterdag oppermachtig zijn auto op de eerste startplaats wist te parkeren. Maar door een blunder van Ferrari tijdens de race, waarbij de Monegask moest wachten op teamgenoot Carlos Sainz in de pitstraat.

Treft Leclerc ook blaam voor de blunder?

Leclerc foeterde vervolgens op de boordradio en ook na afloop van de race was hij overduidelijk woedend op zijn team. Volgens voormalig F1-coureur Jan Lammers is Leclerc alleen zelf ook deels schuldig aan de blunder, zo vertelt hij in de NOS Formule 1-podcast.
Dan is dan ook precies wat Carlos Sainz deed. Terwijl beide Red Bull Racing-coureurs en Leclerc eerst van de full wet naar de intermediate band gingen, koos Sainz ervoor om direct naar de harde band over te gaan. Volgens Lammers moet Leclerc dan ook de hand in eigen boezem steken, want de keuze om blind de strategie van Ferrari te volgens is ‘de oorsprong van de fout’.

Populair Nieuws