Oud-DC-regisseur wil overstap naar Marvel

News
zondag, 03 december 2023 om 11:00
Zack Snyder, bekend van zijn eerdere werk in het DC Extended Universe (DCEU), heeft recentelijk laten weten geïnteresseerd te zijn in een overstap naar het Marvel Extended Universe (MCU). Dit nieuws kwam naar voren tijdens een interview met The Hollywood Reporter.
Het tijdperk van het Snyderverse lijkt definitief voorbij, vooral na de abrupte scheiding tussen Snyder en James Gunn. Ondanks dat Snyder zijn concurrent niets dan goeds wenst, blijft het feit dat hij hard vervangen is door Gunn. Dit ging gepaard met het vervangen van Henry Cavill als Superman (een acteur die voor altijd verbonden zou zijn in die rol met Snyder).

De blinde Daredevil

Snyder overweegt nu serieus om een Daredevil en Elektra film te regisseren binnen het concurrerende MCU. Daredevil verscheen eerder in 2003, met Ben Affleck in de hoofdrol (die eerder met Snyder samenwerkte) en later in de populaire Netflix-serie. Onduidelijk is met welke acteur Snyder deze mogelijke film zou willen maken, maar vanwege de populariteit van het personage is deze mogelijke film enigszins mogelijk.
Hoewel Snyder de deur naar Marvel niet volledig sluit, blijft hij openstaan voor een terugkeer naar DC. Hij overweegt specifiek een nieuwe versie van Chris Nolans film The Dark Knight Rises te maken, die meer trouw is aan de verhaallijn van de comics, bekend als Dark Knight Returns. Gezien de ongemakkelijke breuk met James Gunn, lijkt een snelle terugkeer naar DC onwaarschijnlijk voor de regisseur. De tijd zal leren hoe de toekomst eruit zal zien van de Rebel Moon regisseur.