Update - Steven Yeun is nu alweer vertrokken bij MCU-film

News
donderdag, 04 januari 2024 om 16:00
De Marvel Cinematic Universe (MCU) lijkt per ongeluk een glimp te hebben gegeven van Steven Yeuns personage voor zijn debuut in de film Thunderbolts in 2025.

Update 2 - Vertrek officieel bekendgemaakt

Het is nu niet alleen meer een gerucht. Tegenover Variety heeft Steven Yeun zelf bekendgemaakt dat hij niet meer speelt in Thunderbolts. De reden daarvoor is een schedule conflict die is ontstaan door de acteursstaking. Wel wil de acteur in de toekomst graag nog een keer in een Marvel-film spelen.

Update - Steven Yeun alweer vertrokken

Het lijkt erop dat de acteur uit The Walking Dead toch niet zijn debuut maakt in de MCU. Volgens The Hollywood Reporter heeft Steven Yeun zich namelijk teruggetrokken uit het project. Waarom precies is niet duidelijk, maar mogelijk heeft het te maken met de uitgestelde planning door de acteursstaking in Hollywood.
Origineel bericht:
Aanvankelijk in februari dit jaar was al bekendgemaakt dat Yeun zich bij de superhelden franchise had gevoegd, maar het was nog niet duidelijk welke rol hij zou vertolken. De mysterieuze superheld heeft nu mogelijk zijn identiteit onthuld.

Het debuut van superheld Sentry

Hoewel officiële informatie over Yeuns rol schaars is, wijzen geruchten op de mogelijkheid dat de The Walking Dead-ster de rol van Marvel Comics-superheld Sentry, alias Robert Reynolds, op zich neemt. Sentry is een held met krachten vergelijkbaar met Superman, maar worstelt met een duister alter ego genaamd de Void.

Per ongeluk een superheld rijker

De onthulling kwam onbedoeld van The Walking Dead bedenker Robert Kirkman, die in een gesprek met striptekenaar David Finch liet vallen dat Yeun Sentry speelt. Kirkman meldde dat Yeun hem belde na een kostuumfitting voor de rol, en grapte dat Yeun schijnbaar alleen superhelden speelt die geel en blauw zijn, verwijzend naar zijn rol als Mark Grayson/Invincible in Kirkmans Invincible serie. Deze slordigheid van Kirkman betekent dat we reikhalzend uit kunnen kijken naar het debuut van superheld Sentry.
Hoewel dit nog geen officiële bevestiging is, kan men aannemen dat Kirkman de waarheid spreekt en dat Steven Yeun daadwerkelijk Sentry zal spelen in Thunderbolts. Sentry staat bekend om zijn worsteling met goed en kwaad, wat een intrigerende verhaallijn zou kunnen toevoegen aan de MCU-films, met het oog op toekomstige evenementen zoals Avengers: The Kang Dynasty en Avengers: Secret Wars.
Steven Yeun zal zijn superheldenrol als Sentry vertolken wanneer Thunderbolts op 25 juli 2025 in de bioscopen verschijnt.
Dit bericht is bijgewerkt op 4 januari 2024.