Deze stoel geeft massages tijdens het gamen

News
zaterdag, 03 september 2022 om 11:00
osim gaming massage chairf1662126133
Ben jij iemand die wel eens volledig opgaat in een verhit potje Call of Duty of FIFA? Niet altijd even lekker voor je nek of rug na een paar uur. OSIM heeft daarom de uThrone geïntroduceerd op gamescom 2022: een gamestoel die je massages kan geven.
Hoewel een gamestoel met opties voor massage misschien wat gek lijkt, denkt OSIM hiermee te kunnen scoren op de Europese markt. Het concept van uThrone is al erg populair in andere werelddelen, met name in Azië. In landen zoals Nederland komt de combinatie nog maar weinig voor. Waarom eigenlijk, mag je je afvragen?

Verschillende standen voor de rug en nek

De houding die mensen doorgaans aannemen wanneer ze aan het gamen zijn, is vaak niet heel bevorderlijk voor je lichaam. Ondanks dat een gamestoel vaak erg comfortabel zit, offeren we vaak voor de winst in spannende multiplayer matches onze schouders, rug en nek op. De uThrone van OSIM bestaat al eventjes in Azië, maar wordt langzaam ook uitgerold in Europa.
Deze gamestoel is bedoeld om jou ultiem te laten ontspannen. Met een ingebouwde afstandsbediening aan de rechter armleuning van de stoel, kan de massagestand bepaald worden. Er zijn drie programma’s aanwezig: een zogeheten ‘energizer’, een voor nek en schouders, en een voor de rug. Daarbij is onder andere in te stellen of je een rollende of kloppende beweging wilt en op welke hoogte.
De rug- en armleuningen zijn allen verstelbaar. Zo kun je de armleuningen op gewenste hoogte instellen en de achterkant met een simpel pookje verder naar achteren duwen tot 145°. Ideaal voor wie graag wat meer achterover wil hangen of al naar het plafond starende van de laatst gewonnen game round wil nagenieten. Het zitvlak is ruim en heeft een draagkracht tot 110kg.
De stoel gaat gepaard met een traagschuim kussen dat aan de hoofdsteun hangt, tussen twee ingebouwde premium geluidsspeakers in. Ja, deze stoel kan ook in stereo het geluid van je game afspelen via Bluetooth. Zo hoef je niet eens een headset op, wat weer extra gewicht op je hoofd scheelt...

Hoge prijs voor massage

OSIM is van plan dit jaar de uThrone gefaseerd uit te rollen. De prijs van de gamestoel met massage zal waarschijnlijk rond de 900 euro komen te liggen. Een relatief hoge prijs, maar daarmee heb je mogelijk nooit meer last van een stijve nek of rug tijdens intense gamesessies. Ben jij bereid tegen deze prijs een gamestoel met massage-opties te kopen?