Originele One Piece stemmen zijn nu te horen in Netflix-adaptatie

News
vrijdag, 25 augustus 2023 om 14:00
onepiece 108 unit 00389r2c 1f1687188518
Volgende week verschijnt er een nieuwe versie van One Piece, namelijk een live-action serie van Netflix. De originele stemmen van de anime-serie zijn nu te horen als Japanse dub voor de show.
Netflix heeft al vaak geprobeerd om populaire anime-series te vertalen naar een live-action adaptatie, denk bijvoorbeeld aan Cowboy Bebop, Death Note en Bleach. Dat was niet altijd met succes, maar met de aankomende adaptatie van One Piece hoopt de streamingdienst wel een topper neer te zetten.
Om fans van de anime-serie een vertrouwd gevoel te geven, is de hulp ingeschakeld van de Japanse voice cast. Alle originele stemacteurs verlenen hun stem aan de desbetreffende personages van de Straw Hat piraten.
Netflix heeft nu alvast een voorproefje gegeven van de Japanse dub. De streamingdienst heeft namelijk een One Piece trailer uitgebracht waarin de originele stemmen te horen zijn, in plaats van de Engelse stemmen.

Steun van One Piece-maker

Een verschil met andere anime-adaptaties is dat Netflix nu ook de volwaardige steun heeft van de maker van de originele manga en show. Schrijver Eiichiro Oda heeft al vaker uitgesproken dat hij vertrouwen heeft in de live-action serie en de maker heeft nu weer van zich laten horen. In een brief roept Oda op om de serie op een zo groot mogelijk scherm te kijken en er volledig van te genieten.
One Piece kan met recht het kindje van Oda worden genoemd. De schrijver is al sinds 1997 bezig met de manga en een paar jaar later verscheen de anime-serie. Van de show zijn er ondertussen al 1073 afleveringen verschenen en Oda is nog steeds niet klaar met het verhaal.