De Clarks Pokémon Collectie: wel of niet deze schoenen kopen?

Article
zondag, 04 september 2022 om 13:00
clarks schoenen1f1661521117
Het schoenenmerk Clarks en Pokémon (natuurlijk geen introductie nodig) zijn een samenwerking aangegaan. Het resultaat mag er zijn: hele toffe schoenen, waarmee je indruk maakt. Omdat het een klein beetje gek is om een recensie te schrijven over schoenen geven we je hier tekst en uitleg. Moet je deze schoenen wel of niet kopen?

Wel

Pokémon is hot. Zo simpel als dat. En vooral ook tijdloos. Of je nu wel of niet iets hebt met Pickachu, je kan toch niet ontkennen dat dit kleine gele wezentje ontzettend schattig is of niet dan? Wikipedia heeft eigenlijk een omschrijving die klopt als een bus: “Hij ziet eruit als een gele muis met konijnenoren, heeft rode wangetjes en een staart in de vorm van een bliksemschicht.” Het is dit wezentje dat nu een indruk achterlaat op toffe schoenen. Een schoen vol met Pickachu zonder dat het er heel raar uitziet. Het matcht gewoon!

Niet

De Clarks schoenen zijn, vreemd genoeg, alleen maar te koop in twee kleuren: zwart of geel. En dat is toch een klein beetje vreemd in een tijdperk waarin we allemaal uniek willen zijn, of in ieder geval wat te kiezen willen hebben. Het enige wat je kunt doen is de veters qua kleur aanpassen. Als je de gele versie hebt, krijg je niet alleen gele veters geleverd, maar ook zwarte en kun je op die manier een klein beetje kleur aanbrengen. Maar het was natuurlijk leuker geweest als we de schoenen ook hadden kunnen uitkiezen in groen, paars en wat al niet meer? Je hebt de Clarks modellen wel in een andere kleur, maar dan niet met de toffe Pickachu print en dat is precies wat je wél wilt, nietwaar?
clarks schoenen 2f1661521232

Wel

Ze lopen heerlijk. En wij kunnen het weten! We lopen al een paar dagen op deze schoenen en ze zitten als gegoten. De suède schoen ziet makkelijk om de bovenkant van je voet. Het is dus niet een kwestie van hard leer waarbij je schoenen moet inlopen, met bijkomende wondjes op je voet. Nee, dit zit gewoon meteen goed. De zool is stevig en je hebt het idee ook daardoor goed op de grond te staan. Bij sommige schoenen heb je het idee dat je meteen op de grond staat en eigenlijk geen voetbed hebt.
Neem als voorbeeld Converse; hartstikke leuk, maar echt van goede zolen kun je niet spreken. De Clarks Pokémon schoenen zijn een goed voorbeeld van wat je van een schoen mag verwachten! Houd er alleen wel rekening mee dat je wellicht, als je online koopt, een maatje kleiner aanschaft. Ze vallen namelijk groot uit. Al kan een extra voetzooltje natuurlijk ook voor wonderen zorgen.

Niet

De prijs. We hebben allemaal behoorlijk last van de inflatie en dan moeten we eerlijk zijn: dit zijn nou niet bepaald goedkope schoenen. De Wallabee Boot gaat over de toonbank voor maar liefst 170 euro! Daar kan een mens wel twee paar schoenen van aanschaffen. Al heb je dan natuurlijk geen speciale sprint met toffe Pickachu en waar ook nog eens een Poké-Ball op geborduurd is. Keuzes mensen, keuzes…
clarks schoenen 4f1661521276

Wel

Mocht je het géld wel (er voor over) hebben, moet natuurlijk gezegd worden dat de schoenen prachtig staan, bij hem én haar. Het betreft een uniseks modelletje. Zeker de zwarte schoen kun je vrijwel overal bij combineren, met de gele gaat dat iets lastiger. Maar ze zijn gewon mooi. De combinatie zorgt een beetje voor chique versus casual en een beetje zakelijk versus cute. Schaam je vooral niet als je naar een business meeting moet, want met deze schoenen kan dat gerust. Vooral omdat het een normale schoen is en geen sneaker! Het is dan ook echt een schoen die geschikt is voor volwassenen, sterker nog: daar zijn ze voor gemaakt. Kindermaten kent dit model niet! De maten beginnen vanaf 35 en lopen door tot en met 47.

Niet

Wat maten betreft is er een klein minpuntje. Wat nou als je maat 38,5 hebt? Dan heb je misschien pech. Die bestaat namelijk niet. Dat is vreemd, want maat 37,5 en 39,5 bestaan wel. Wat is er gebeurd tussen de 38 en 39? Wordt hier soms met twee maten gemeten?

Conclusie: gewoon lekker de Clarks Pokémon schoenen kopen!

Oké grapje, zo erg kan het niet zijn, gezien er gewoon voetzolen te koop zijn. Mocht je nou in de buidel kunnen én willen tasten, dan raden we je aan een paar te kopen. Zeker voor de mensen met wat kleinere voeten geldt dit. De maten 35 tot en met 39 zijn op de website gewoon helemaal uitverkocht, terwijl de maten daarna tot en met 47 nog op voorraad zijn. Het kan dus zo zijn dat je misschien zelfs als te laat bent, ai! Dat betekent overigens dat de schoenen misschien wel geld waar gaan worden… Dus sla je slag, koop twee paar. Verwen je partner en zet er één op zolder. Misschien wordt het wel net zo veel geld waar als een goede oude fles whisky. Ze zijn enkel te verkrijgen via de Clarks EU website.

Populair Nieuws