Opvouwbare iPad kan volgend jaar al verschijnen

News
maandag, 30 januari 2023 om 16:30
ipad mini gen 6 6f1633692322
Volgens supply chain-analist Ming-Chi Kuo zou Apple volgend jaar al een opvouwbare iPad uit kunnen brengen. “Ik ben positief over de opvouwbare iPad in 2024 en verwacht dat dit nieuwe model de verzendingen zal stimuleren en de productmix zal verbeteren”, tweette hij maandag. Kuo verwacht ook dat er een vernieuwde iPad mini zal uitkomen. Deze zal dan in het begin van 2024 in productie gaan.
Kuo verkondigde verder niet veel nieuws en geruchten over de opvouwbare iPad. Hij zei wel dat het een “koolstofvezel” standaard zal hebben en geproduceerd zal worden door een Chinese fabrikant.
Een releasedatum in 2024 is sneller dan de laatste release in verhouding met de voorspellingen. De eerste voorspelling van de opvouwbare iPad was afkomstig van Consultant-analist Ross Young. Hij meldde dat Apple een opvouwbare iPad-MacBook-hybride aan het ontwikkelen is met een opvouwbaar scherm van ongeveer 20 inch en verwachtte dat dit pas in 2026 klaar zal zijn voor release. Mark Gurman van Bloomberg meldde later dat Apple een opvouwbaar scherm met twee schermen heeft onderzocht. De onderste helft zal dienen als een virtueel toetsenbord wanneer het apparaat wordt gebruikt als een MacBook.
Dit is niet de eerste keer dat Kuo komt met een datum voor een opvouwbare design van Apple. Twee jaar geleden kwam hij met een voorspelling dat een opvouwbare iPhone in 2023 zou kunnen verschijnen.
Het lijkt erop dat dit een veel kleiner apparaat is met een schermgrootte van 7,5 tot 8 inch. Gurman heeft zelfs gemeld dat Apple heeft gesproken over het uitbrengen van een opvouwbaar apparaat met een vergelijkbare schermgrootte als de 6,7 inch iPhone 12 Pro Max. Gezien het gebrek aan geruchten over een opvouwbare iPhone meer recentelijk, is het moeilijk voor te stellen dat deze in 2023 uitkomt, zoals Kuo eerder voorspelde.

Populair Nieuws