Dark Souls tabletop RPG aangekondigd

News
maandag, 27 december 2021 om 10:30
146201 demons souls remake playstation 5 screenshot 04f1640338913
Naast een bordspel en kaartspel van Dark Souls, heeft Steamforged Games aangekondigd te werken aan een tabletop RPG gebaseerd op de game. Wanneer de Dark Souls tabletop uitkomt, is nog niet bekend.
Steamforged Games, de maker van het bordspel Dark Souls, heeft aangekondigd dat ze een tabletop RPG gaan uitbrengen geïnspireerd op de populaire game. Er zijn nog niet veel details bekend over de tabletop. Zo is nog niet bekend in hoeverre de verhaallijnen van de games worden gevolgd en of een bekend tabletopsysteem wordt aangehouden. Een releasedatum is ook nog niet bekend.
De game werd aangekondigd in een tweet van Steamforges Games, samen met de tekst: "Gooi je dobbelstenen naast het vreugdevuur en koppel de vlam, Dark Souls: The Roleplaying Game komt eraan." Daarnaast staat er ook nog een linkje waar je je kan inschrijven voor een nieuwsbrief over de game.
Na het grote succes van het bordspel gebaseerd op Dark Souls, is Steamforged Games ook andere bordspellen gaan maken gebaseerd op games. Zo heeft het bedrijf nu bordspellen ontwikkeld gebaseerd op Devil May Cry, Resident Evil 3 en Horizon Zero Dawn.

Dark Souls positief ontvangen

De Dark Souls-serie is een actie RPG-franchise ontwikkeld door FromSoftware. De eerste game kwam uit in 2009 en heette Demon’s Souls. In 2011 kwam Dark Souls uit gevolgd door Dark Souls II, Dark Souls III en een remastered versie. Daarnaast is er vorig jaar een remake uitgebracht van de originele Demon’s Souls.