OPPO ColorOS 11 release kort na Android 11

  In een YouTube evenement video maakte OPPO de release van OPPO ColorOS 11 bekend. Dit na aanleiding van de eerder onthulde Android 11. De release van het nieuwe besturingssysteem zal al snel uitgerold worden op verschillende OPPO-telefoons.

  Eén van de redenen dat de ColorOS 11 opvalt, is omdat het besturingssysteem wat afstand neemt van de typische Chinese smartphone. ColorOS 11 lijkt in plaats daarvan meer op reguliere Android. Het is zeker niet een typische kopie van Android, want het nieuwe OS zorgt voor een aantal ‘eigen’ features. Je kan zelf een heleboel dingen aanpassen en bewerken, bijvoorbeeld de Always-On-Display-functie. Buiten dat heb je de mogelijkheid je eigen achtergronden en thema’s te maken. Dat is niet het enige wat je zelf kan aanpassen, want je hebt ook de optie om je eigen lettertypen, pictogrammen en beltonen te maken.

  ColorOS 11 heeft ook nog een aantal andere functies. De donkere stand van Android wordt bijvoorbeeld verbeterd. Je kan kiezen uit drie verschillende kleurenschema’s. Ook zijn er verschillende contrastniveaus. Een hele toffe functie voor mensen die een fijn achtergrondgeluid willen tijdens het werken is OPPO Relax 2.0. Met deze functie kun je een mix samenstellen van geluiden uit bepaalde steden. Er is keuze uit steden van landen door de hele wereld.

  Nog een hele bijzondere functie van ColorOS 11 is de Super Power Saving-Modus. Hiermee kun je zelf zes apps kiezen die je nog kan gebruiken zodra de telefoon is uitgevallen. Bijvoorbeeld je alarmklok voor wanneer je je oplader vergeten bent, maar de volgende ochtend wel vroeg uit de veren moet.

  De reden dat ColorOS 11 zo snel na de release van Android 11 is bekendgemaakt is wegens de samenwerking met Google. De eerste officiële versie komt uit op de Find X2-Serie.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.