Opmerkelijk: Student steelt notities met nieuwe iOS 15 feature

News
vrijdag, 15 oktober 2021 om 15:00
iphone 13 pro 5f1634292891
Geen zin om aantekeningen te maken tijdens de les? Je bent niet de enige. Een Franse student die een video op Tiktok deelde had namelijk hetzelfde probleem, maar met een nieuwe iOS 15 functie is dat opgelost.
Recent plaatste een Franse student deze video op TikTok. Hierin is te zien hoe hij de aantekeningen van zijn klasgenoot steelt via de nieuwe iOS 15 functie. Na het maken van een foto krijg je de mogelijkheid om tekst die in beeld staat de kopieren en vervolgens in een ander document te plakken. Deze student maakte een foto van de laptop van zijn klasgenoot, hier stonden aantekeningen op die hij dus ontzettend gemakkelijk kon overnemen. Of docenten ook blij worden van deze functie is nog maar de vraag.
Op veel scholen zijn natuurlijk al regels voor smartphones en tablets in de klas. Als deze nieuwe mogelijkheid van iOS 15 zorgt voor nog meer gestolen aantekeningen of erger, dan kan het er zomaar eens voor gaan zorgen dat scholen nog hardere maatregelen gaan treffen. Andermans werk kopiëren wordt nu namelijk wel heel erg makkelijk gemaakt.

Meer veranderingen door iOS 15

De update voor iOS 15 heeft nog meer functies met zich meegebracht. Via Zoek Mijn iPhone wordt de locatie van je smartphone nu live gedeeld en hoef je niet steeds te refreshen. De notitie app heeft daarnaast meer opmaakmogelijkheden gekregen en in FaceTime kan je nu je beeldscherm delen.
Ook de Safari app is flink aangepakt. In de app kan je de achtergrond veranderen en de hele lay-out is aangepast. Ook de Weather app heeft een metamorphose gekregen en ziet er nu beter en mooier uit. De applicatie heeft nu een map en veel meer statistieken. De volledige lijst met functies, aanpassingen en opties kan je hier vinden.