Invloedrijk gaming forum ResetEra voor 4.5 miljoen dollar overgenomen

News
vrijdag, 15 oktober 2021 om 14:30
pexels soumil kumar 735911f1620120564
Het Zweedse bedrijf M.O.B.A Network heeft het online gaming forum ResetEra overgenomen voor een bedrag van maar liefst 4.5 miljoen dollar. Volgens de vorige eigenaar hoeven fans zich geen zorgen te maken dat er veel zal veranderen aan het forum.
Wat M.O.B.A Network precies voor ogen heeft met ResetEra is niet helemaal duidelijk. In het bericht wat het bedrijf uitbracht, wordt alleen vermeldt dat de uitgever 'veel potentie in ResetEra ziet om te groeien´. Het Zweedse bedrijf heeft wel een flinke ervaring met gaming communities, zij beheren namelijk ook websites als DotaFire.com en Leaguespy.net.
Het is niet zo vreemd dat het Zweedse bedrijf het forum voorlopig laat voor wat het is, als de claim van de vorige eigenaar klopt. Er zijn zo'n 55.000 leden op ResetEra en ongeveer 45 miljoen berichten op het platform. Als je nu veranderingen inzet, dan zal het kunnen dat veel mensen afhaken.
Het verdienmodel van de website is overigens erg simpel. Via reclame haalt de website geld binnen, als gebruikers geen reclames willen zien, dan kunnen ze een abonnement kopen. De website heeft op die manier vorig jaar al 700.000 dollar opgehaald. Het Zweedse bedrijf ziet allerlei mogelijkheden voor verbetering en ziet kansen om meer geld te gaan verdienen aan de website.

Het ontstaan van ResetEra

ResetEra is niet zo heel oud voor een gaming forum. De website is namelijk pas in 2017 ontstaan. Dat gebeurde nadat er veel controverse ontstond over de eigenaar van NeoGAF, een ander populair en invloedrijk forum. Leden gingen weg bij de website en begonnen hun eigen gameing forum: RestetEra. Dit is uiteindelijk uitgegroeid tot één van de grootste gaming communities, waar ook veel ontwikkelaars en andere figuren in de gamesindustrie aanwezig zijn.
De eigenaar van ResetEra, Cerium, liet via een bericht weten dat gebruikers van de website zich geen zorgen hoeven te maken over veranderingen. M.O.B.A Network blijft voorlopig dus op de achtergrond, en zal alleen de zakelijke en logistieke kanten van de website onderhouden of verbeteren. Cerium houdt zich voorlopig nog wel beschikbaar als consultant voor de nieuwe eigenaar.