Komt er een nieuwe DOOM of Quake aan?

News
maandag, 01 november 2021 om 9:25
doom eternalf1578654202
Het lijkt erop dat fans in de nabije toekomst kunnen genieten van een nieuwe DOOM of Quake. Ontwikkelaar iD Software is namelijk op zoek naar medewerkers om mee te helpen aan een ‘langlopende, iconische actie FPS’.
Als er één ontwikkelaar is geweest die extreem veel invloed heeft gehad op het First Person Shooter-genre, dan is het ongetwijfeld iD Software geweest. De studio is namelijk onder andere verantwoordelijk geweest voor DOOM en Quake en heeft dus zo’n beetje het genre uitgevonden.
Beide reeksen zijn vandaag de dag nog steeds springlevend, met name als het gaat om de DOOM-franchise. Mogelijk krijgt één van de twee legendarische franchises er binnenkort een nieuw deel bij. Bij iD Software zijn ze namelijk op zoek naar nieuw personeel, zo blijkt uit een vacature. De nieuwe technical animator zal gaan werken aan een ‘langlopende, iconische actie FPS’. Dan zijn er natuurlijk twee usual suspects.

Wat weten van de nieuwe game?

Uit de vacature kunnen we nog niet veel inhoudelijke details opmaken van de nieuwe game waar aan wordt gewerkt. De animator heeft namelijk ervaring nodig met het animeren van kleding en haar. Aangezien er in de DOOM-franchise niet veel karakters zitten met haar, kan het er mogelijk wel naar wijzen dat het om een nieuwe Quake gaat.
De meest recente titel in de Quake-franchise is Quake Champions uit 2017, een first-person arena shooter die sinds 2018 gratis te spelen is. De andere franchise van iD Software heeft een stuk recenter nog een nieuwe titel gekregen in de vorm van DOOM Eternal uit 2020.