Framerate op Xbox Series X mag door ontwikkelaars zelf worden bepaald

  Het is geen geheim dat de Xbox Series X specs behoorlijke hoge framerates mogelijk maken. De console moet tot 120 fps ondersteunen. Een standaard van 60fps lijkt voor het apparaat dan ook een koud kunstje, maar zo’n framerate-standaard zal niet gehanteerd worden.

  Microsoft

  Onlangs beweerde Aaron Greenberg, marketing vertegenwoordiger voor Microsoft, op twitter dat 60 fps de standaard zou worden voor Xbox Series X, terwijl tot 120 fps ondersteund is. Inmiddels is hij daarop teruggekomen. Een standaard van 60 fps is geen verplichting voor Series X games.

  In een statement aan Tom Warren, schrijver voor The Verge, laat Microsoft weten dat ontwikkelaars zelf hun framerate mogen bepalen. Het is aan hen om te bepalen hoe ze de kracht van Microsoft’s nieuwe console willen gebruiken. De tweets van Greenberg en Warren kun je hieronder zelf bekijken.

  Assassin’s Creed in 30 fps

  Dat 60 fps geen verplichting is, is al gebleken met Assassin’s Creed Valhalla. Deze game zal op Series X op 30 fps lopen. In plaats van een hoge framerate beweert Ubisoft andere grafische capaciteiten van Series X te willen benutten en laadtijden in te willen korten. Het staat alle ontwikkelaars dus vrij om dezelfde keuze te maken.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.