Gratis PS Plus Essential games voor juli nu speelbaar

News
woensdag, 05 juli 2023 om 9:00
ps plus ps5f1631005854
Het is tijd om de nieuwe PlayStation Plus games binnen te halen. Call of Duty Black Ops Cold War, Alan Wake en Endling Extinction zijn nu gratis te spelen voor PS Plus abonnees!
Het is de eerste dinsdag van de maand en dat is een mooie dag voor PS Plus abonnees. Vorige week kondigde Sony aan welke games er deze maand voor PS Plus abonnees beschikbaar zouden komen en vandaag is het zover! Dat betekent dat gamers schijfruimte vrij kunnen gaan maken voor de absolute kanjer Call of Duty Black Ops Cold War, Alan Wake Remastered en Endling Extinction.
54c335c19622a56343cd487790a3886b09815dc41f1688452499

Call of Duty: Black Ops Cold War Cross-Gen Bundle | PS4, PS5

Een hele mond vol, maar dit betekent dat de Call of Duty release uit 2020 zowel de PS4 als PS5 versie beschikbaar is. Wie denkt dat de Cold War tagline betekent dat de game geen actie zal kennen, heeft het behoorlijk mis.
In Black Ops Cold War worden we naar de vroege jaren tachtig gestuurd, waar we iconische locaties als Oost Berlijn, Vietnam, Turkije en het Russische KGB hoofdkwartier bestormen. We zijn op jacht naar een duistere figuur die de balance of power wil verstoren om zo de geschiedenis te veranderen. We maken opnieuw kennis met bekenden, waaronder Woods, Mason en Hudson.
Naast de singleplayer campagne kunnen spelers los in de vele multiplayer en Zombies modes.

Alan Wake Remastered | PS4, PS5

Met de aankondiging van Alan Wake 2 na de zomer is een refresher van de actie in het eerste deel best welkom. Daarom komt de verschijning van Alan Wake Remastered in de PS Plus line-up enorm goed van pas.
Alan Wake gaat op zoek naar zijn vermiste vrouw, Alice. Ze is verdwenen in het dorpje Bright Falls, waar hij pagina's ontdekt van een horror-verhaal wat hij geschreven zou hebben, maar waar hij zelf helemaal niets van weet. Is hij zijn geheugen kwijt of is hij helemaal gek geworden? Het verhaal dat hij geschreven zou hebben begint zich voor zijn ogen daadwerkelijk af te spelen. Alleen gewapend met een zaklamp en een pistool moet hij het opnemen tegen de bovennatuurlijke elementen die hem in hun macht proberen te krijgen.

Endling – Extinction is Forever | PS4, PS5

Endling is zeer waarschijnlijk voor velen de grote onbekende deze maand. Hopelijk maakt onbekend niet onbemind, want Endling moet je zeker even bekijken. Zoals de titel al weggeeft heeft de game een duidelijke eco-insteek. Je speelt als de laatste vos op aarde en de belangen zijn dus groot: het voortbestaan van de vossen (en meer) hangt van jou af! In deze 3D sidescroller beweeg je je door diverse omgevingen en moet je je nakomelingen verdedigen tegen de grote gevaren van de boze buitenwereld, op zoek naar een veilige plek voor je kroost om op te groeien.
De drie PS plus games zijn tot 31 juli te claimen in de PS Store.

Nog meer games voor PS Plus Extra en PS Plus Premium

De maand is nog maar net begonnen en Sony heeft nog meer in petto voor PS Plus abonnees. De bekendmaking van de volgende set games voor PS Plus Extra en PS Plus Premium zal volgende week woensdag plaats vinden, waarna de games de derde dinsdag van de maand beschikbaar komen.
Tip: Wil je in het vervolg meteen op de hoogte zijn wanneer de games gratis beschikbaar zijn? Zet de games dan nu al in je lijst met favorieten. Je krijgt dan een waarschuwing zodra de games te downloaden zijn! Dit geldt ook voor games die in de aanbieding komen of een permanente prijsverlaging krijgen. Het is dus een heel makkelijke manier om koopjes te jagen!
Maandelijks worden de gratis games voor de diverse PS Plus varianten bekendgemaakt. PS Plus Essential games komen altijd op de eerste dinsdag van de maand beschikbaar en worden de woensdag daarvoor bekendgemaakt.
Helaas gaan er ook weer een aantal games PS Plus verlaten. Eind van de maand verlaten de volgende games PS Plus:
  • Stray
  • Saints Row Gat Out of Hell
  • Rogue Stormers
  • Marvel's Avengers
  • Bioshock Remastered
  • Bioshock Remastered 2
  • Bioshock Infinite
  • Borderlands 2
  • Borderlands The Pre-Sequel
  • Fluster Cluck
  • Raiden V Directors Cut