OnePlus: er komt geen Oneplus 9T

News
woensdag, 22 september 2021 om 12:00
oneplus nordf1596705346
In de afgelopen paar jaar brengt OnePlus twee high-end smartphones per jaar uitbrengt: een model in de eerste helft van het jaar, gevolgd door een verbeterde T-uitvoering in de tweede helft. Het ziet er alleen nu in de toekomst wat anders uit. OnePlus heeft aangekondigd dat er geen T-serie update voor de OnePlus 9 komt. De volgende keer dat OnePlus een telefoon uitbrengt, zal het een nieuwe versie van Android gebruiken die het huidige Oxygen OS vervangt.
Hoewel er geen OnePlus 9T en Oneplus 9T pro komen, heeft het bedrijf gemeld dat er wel ‘andere releases’ zullen zijn. Ondanks dat er geen andere details worden vermeld, vermoedt XDA dat er wordt verwezen naar de OnePlus 9RT. Ook hier duidt het T-achtervoegsel op een toenemende upgrade ten opzichte van de 9R. Deze is onder de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro geplaatst en is eerder dit jaar op de Indiase en Chinese markt geïntroduceerd.
Peter Lau, de CEO van OnePlus, laat weten op de website van OnePlus wat er precies gaat gebeuren. Hij noemt het zelf "OnePlus 2.0", waar van alles op een nieuwe manier gaat gebeuren. Eén van die nieuwe dingen is dat er een nieuw vlaggenschip is gepland voor 2022. Dit is waarschijnlijk de OnePlus 10, aangezien dit en eerstvolgende grote nieuwe OnePlus wordt. Dit betekent dat de OnePlus 9T wordt overgeslagen en misschien wel nooit meer verschijnt.

Nieuwe Software OnePlus en Oppo

OnePlus en Oppo gebruiken allebei Android op hun telefoons, maar het waren twee verschillende producten; OnePlus had Oxygen OS en Oppo had Color OS. OnePlus heeft de Color OS-codebasis voor Android 11 al overgenomen, maar dat is blijkbaar niet genoeg. OnePlus en Oppo krijgen in plaats daarvan een "Unified and Upgraded Global Operating System" vanaf volgend jaar met de lancering van OP's volgende vlaggenschiptelefoon. Oppo- en OnePlus-telefoons zullen naar verluidt nog steeds verschillende looks en functies hebben, ondanks de "verenigde" software.