OnePlus 9 release wordt 23 maart onthuld

News
maandag, 08 maart 2021 om 9:30
oneplus 9 revealf1615190830
De OnePlus 9 release komt eraan. Zo wordt duidelijk gemaakt via de aankondiging van het OnePlus 9 Launch-evenement. Op 23 maart gaat het Chinese bedrijf haar nieuwste telefoonlijn presenteren.
Op 23 maart 2021 om 15.00 uur wordt de nieuwste smartphonelijn van OnePlus uit de doeken gedaan. Het betreft de OnePlus 9 release, waarvoor wordt samengewerkt met Hasselblad. De technieken van laatstgenoemde wordt gebruikt voor de camera's van de nieuwe telefoonlijn van het Chinese merk.

OnePlus 9 release geniet van Hasselblad samenwerking

Hasselblad is een gevestigde naam als het aankomt op camera's en is dat al tachtig jaar. De samenwerking tussen de twee bedrijven komt alleen niet helemaal als een verrassing. Deze was namelijk al gelekt, maar belooft wel veel goeds. Een bekend kritiekpunt op de telefoons van OnePlus is namelijk dat de kwaliteit overwegend goed is, maar het in de details nog wel eens wil laten afweten.
De samenewerking tussen de twee bedrijven zal in eerste instantie drie jaar duren. In dezelfde periode investeert OnePlus 150 miljoen dollar in cameratechnieken om de kwaliteit van haar vlaggenschip te verhogen. Zo worden vier onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria uitgebreid, waaronder in Japan en de Verenigde Staten.
oneplus 9 reveal 2f1615191475

Eerste OnePlus 9 details al bekend

Naast de samenwerking met Hasselblad onthult de smartphonemaker ook alvast de eerste details van de telefoon. Zo is de OnePlus 9 uitgerust met een Sony IMX789-sensor. Daarmee is het de meest geavanceerde hoofdcamerasensor die een OnePlus-telefoon ooit heeft gehad. Ook is de nieuwe smartphone voorzien van 12-bit RAW waardoor de camera veel mooiere kleuren moet afleveren.
Uiteindelijk maken we het allemaal mee op 23 maart op 15.00 uur. Dan wordt de OnePlus 9 release officieel uit de doeken gedaan. De onthulling kun je hier zelf live volgen.