One Piece krijgt een JRPG genaamd One Piece Odyssey

News
dinsdag, 29 maart 2022 om 10:30
onepiecef1648538812
Bandai Namco heeft een gloednieuwe One Piece game uit de doeken gedaan genaamd One Piece Odyssey. Deze nieuwe titel belooft een JRPG te worden van ontwikkelaar ILCA. Die naam kun je herkennen van de recente remakes van Pokémon Diamond & Pearl.
One Piece Odyssey is met een grote trailer uit de doeken gedaan tijdens een speciale One Piece News-livestream in Japan. De game komt dit jaar nog uit en verschijnt op de bekende platformen: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. Een Switch-release lijkt er niet in te zitten voor deze titel.
De game wordt een JRPG. Zo bevestigt producent Katsuaki Tsuzuki in een interview dat gelijk met de trailer werd uitgebracht. De One Piece Odyssey trailer kun je hieronder zelf bekijken.

One Piece Odyssey JRPG al lang in ontwikkeling

Opvallend is dat de nieuwe One Piece game wordt bijgestaan door de auteur van de reeks, Eiichiro Oda. De mangaka is al sinds 1997 bezig met het verhaal van One Piece en lijkt nog lang niet klaar te zijn, maar maakt wel tijd in zijn schema om te werken aan One Piece Odyssey.
Voor de JRPG heeft hij nieuwe personages bedacht en monsters getekend die in de game te zien zijn. In de game speel je als Straw Hats-kapitein Monkey D. Luffy en ga je op pad met zijn crew op een gloednieuw eiland. De rest van Luffy's crew bestaat uit Zoro, Nami, Usopp, Sanji, Chopper, Robin, Frankie en Brook en in de game kun je als ieder van de personages spelen.
De muziek wordt verzorgd door Motoi Sakuraba, die je kunt kennen van de muziek van Dark Souls. De game zelf wordt ontwikkeld door ILCA, de studio die vorig jaar Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl uitbracht. De game is al meer dan drie jaar in ontwikkeling volgens Oda zelf die aangeeft dat het alweer drie jaar geleden is sinds hij de personages voor de game bedacht.
Een specifieke releasedatum is er nog niet, enkel dat de game in 2022 verschijnt.