Onana verwijderd uit FIFA 21 door dopingschandaal

News
donderdag, 25 februari 2021 om 14:00
fifa 20 ajaxf1603192378
Spelers van FIFA 21 is het misschien al opgevallen zijn dat Onana is verwijderd uit de populaire voetbalgame. Vanwege het dopingschandaal waarbij de keeper van Ajax betrokken is, zal de doelman niet meer beschikbaar zijn voor wedstrijden.
Waar een verkeerd genomen pilletje al niet toe kan leiden. Eerst word je geschorst voor een jaar en dan word je ook nog eens verwijderd uit FIFA 21. Het is helaas het lot van Onana nadat hij betrokken is geraakt bij een dopingschandaal. De Kameroense keeper van Ajax is niet meer te vinden in de selectie van de club uit Amsterdam en dus kan je niet met hem spelen.
Er is wel nog een manier waarop je met Onana kan spelen in FIFA 21, maar daarvoor moet je hem al in je club hebben in Ultimate Team. De Ajax keeper zal namelijk niet meer uit packs te krijgen zijn vanwege zijn betrekking in het dopingschandaal. Het is jammer omdat Onana ook heel populair was voor Squad Building Challenges vanwege zijn hoge rating en zijn relatief goedkope prijs, omdat hij makkelijk te vinden was op de markt.

Reden voor verwijdering

EA Sports verwijdert tegenwoordig wel vaker spelers uit de populaire voetbalgame. In FIFA 21 is het ook al een paar keer gebeurd om verschillende redenen. Zo is Ron Vlaar niet meer te vinden in de game omdat hij met pensioen is gegaan, maar soms is er een wat meer vervelende reden voor verwijdering. Zo heeft EA Sports laatst een speler uit FIFA 21 verwijderd die helaas om het leven gekomen was.
De speler werd verwijderd omdat sommige mensen alle kaarten van die speler willen opkopen en de markt leeg willen laten lopen. Hierdoor kunnen zij de vraagprijs voor de speler bepalen en vindt er dus gigantische inflatie plaats. Het wordt door een groot deel van de gemeenschap als respectloos beschouwd en daarom grijpt EA Sports steeds vaker in. Het is misschien een van de dingen die je nog niet wist over FIFA.