Omstreden Diablo game haalt 24 miljoen dollar op in twee weken tijd

News
maandag, 20 juni 2022 om 11:30
diablo immortalf1655712928
Doorgewinterde fans van Diablo zijn niet bepaald blij met het recent gelanceerde Diablo Immortal, een free-to-play game voor PC en mobile. Ondanks de controverse heeft de game in twee weken tijd al gezorgd voor 24 miljoen dollar omzet.
De hardcore fans van Activision Blizzard zijn boos op de manier waarop de ontwikkelaar geld probeert binnen te harken met Diablo Immortal. Volgens spelers moet je namelijk veel geld uitgeven als je de beste loot in de game wil krijgen - en zelfs dan is er nog de kans dat je de loot niet krijgt - terwijl Activision Blizzard er juist op blijft hameren dat je geen geld hoeft uit te geven als je de game volledig wil spelen.
Het is duidelijk dat de kritiek van de doorgewinterde Diablo-fans op dovemansoren is gericht, want spelers hebben massaal geld uitgegeven in Diablo Immortal. Volgens AppMagic, dat de hoeveelheid omzet en downloads van games bijhoudt, is er in twee weken tijd al meer dan 24 miljoen dollar uitgegeven aan microtransacties in de game.
Het grootste gedeelte van de uitgaven wordt gedaan door Amerikaanse spelers. Zij zijn verantwoordelijk voor maar liefst 44 procent van de omzet, gevolgd door Zuid-Korea met 22 procent. Diablo Immortal is sinds release al ruim vijf miljoen keer gedownload.

Geen Diablo Immortal release in Nederland

Spelers die Diablo Immortal willen spelen in Nederland komen van een koude kermis thuis. Activision Blizzard heeft namelijk besloten om de release in ons land en in België over te slaan. De reden daarvoor is de strenge regelgeving omtrent lootboxes de lage landen.
Diablo Immortal zou met de huidige opzet verboden zijn in Nederland. Om aan de voorwaarden te voldoen, moeten de voorwerpen die je met echt geld kan kopen een economische waarde hebben. Dat betekent dat je ze ook weer zou moeten kunnen doorverkopen.