Obsidian kondigt The Outer Worlds DLC en nieuwe IP aan

News
donderdag, 23 juli 2020 om 18:44
the outer worlds dlcf1595522662
Tijdens de Xbox Games Showcase heeft Obsidian Entertainment de eerste DLC van The Outer Worlds onthuld. Het nieuwe verhaal heet The Outer Worlds: Peril on Gorgon en komt al snel uit. Ook werd een gloednieuwe IP van de studio getoond.
De eerste van twee verhaaluitbreidingen van The Outer Worlds staat op de planning voor 9 september. De DLC komt uit op Xbox One en PC. Ten tijde van schrijven is het nog niet duidelijk of de DLC ook uitkomt op de PS4 en Switch.
Wel is al bekend waar de DLC over gaat. De beschrijving onder de trailer op YouTube leest als volgt:

Nieuwe IP van Obsidian heet Avowed

Naast de DLC van The Outer Worlds werd ook onthuld dat de studio al aan een nieuwe, exclusieve IP werkt. De game heet Avowed en komt op de Xbox Series X en PC uit en speelt zich af in een wereld genaamd Eora. De game is first-person en is natuurlijk een RPG.
De trailer kun je hieronder bekijken.

Andere onthulling tijdens de Xbox Games Showcase

Xbox maakte eerder al bekend dat haar Xbox Games Showcase op 23 juli zou plaatsvinden. In de show maakt het bedrijf haar next-gen games voor de Xbox Series X bekend. De livestream begon om 17.00 uur met de pre-show waarin YouTubers en ontwikkelaars al langs komen om een aantal aankondigingen te maken.
Tijdens de pre-show werd ook Hello Neighbour 2 aangekondigd. Later in de officiële show werd Halo Infinite getoond, waarin duidelijk werd dat de game een open wereld zou krijgen. Ook werd State of Decay 3 bekendgemaakt en kregen we een nieuwe Forza Motorsport te zien.

Populair Nieuws