Nyck de Vries komt dit weekend al in actie voor AlphaTauri

News
donderdag, 02 februari 2023 om 9:30
nyck de vries williams carf1663152286
De start van het Formule 1-seizoen laat nog even op zich wachten, maar Nyck de Vries mag wel alvast plaatsnemen in een AlphaTauri dit weekend. De Nederlander komt namelijk in actie tijdens een speciaal testweekend.
De banden van Pirelli worden niet altijd positief ontvangen in de Formule 1. Zo zijn er al lang klachten op de regenbanden, die meestal meteen gedumpt worden voor intermediates zodra het toegestaan is. Daarom organiseert Pirelli vrijdag en zaterdag een speciaal testweekend om regenbanden uit te testen. Die wordt gehouden op het Franse circuit Paul Ricard, dat speciaal is ingericht om dat soort tests te kunnen uitvoeren.
Dankzij het testweekend kunnen we alvast een aantal coureurs in actie zien. Zo zal Nyck de Vries te zien zijn in een AlphaTauri op zaterdag, terwijl teamgenoot Yuki Tsunoda een dag eerder in actie komt. Dat heeft het team bevestigd aan GPblog.com.
De Nederlander mag niet alvast in de nieuwe auto van AlphaTauri stappen. Dit weekend zal namelijk de auto gebruikt worden die in 2022 is ingezet, de AT03. De opvolger voor dit jaar wordt onthuld op zaterdag 11 februari.

Start van het F1-seizoen

Na de Pirelli-test en alle onthullingen van de auto’s is het vervolgens tijd voor de pre-season wintertest in Bahrein. Dat is de eerste keer dat we de nieuwe bolides op het asfalt zien scheuren en waarbij mogelijk al wat krachtsverhoudingen duidelijk worden. Die test vindt plaats van 23 tot en met 25 februari.
De teams en coureurs hoeven daarna niet te verhuizen naar een ander land. De eerste Grand Prix van het jaar vindt namelijk ook plaats op het circuit van Bahrein en gaat van start op 5 maart.

Populair Nieuws