Nvidia brengt nieuwe videokaarten met miningrestrictie

News
woensdag, 19 mei 2021 om 13:30
nvidia rtx 3080f1621416644
Nvidia probeert het probleem van cryptominers aan te pakken door de nieuwe videokaarten met miningrestricties uit te brengen. Dit besluit zou niet alleen cryptominers tegen moeten houden, maar zou gamer ook de kans geven om wellicht eindelijk een nieuwe videokaart te kopen.
Nvidia heeft nieuwe drivers uitgebracht die verplicht zijn voor eigenaren van een RTX 3080, 3070 en 3060 Ti met LHR die eind mei uit gaan komen. In een blogpost meldt Nvidia dat de afkorting LHR staat voor Light Hash Rate. Dit zou een beperking moeten zijn voor de nieuwe videokaarten waardoor miners minder kunnen profiteren van de krachtige videokaarten.
Eerder werd de RTX 3060 al gehalveerd in de Hash Rate bij het minen van Ethereum en nu lijkt het erop dat ook de nieuwe videokaarten deze halvering gaan krijgen. Hierdoor zullen niet alleen de RTX 3060 meer aantrekkelijk worden in prijs, maar is te verwachten dat ook de RTX 3080, 3070 en 3060 Ti, beter te betalen gaan zijn.

Prijs en prestatie veranderen niet

De nieuwe videokaarten krijgen geen verdere beperkingen. Zo blijven de prijs en prestatie beide gelijk aan de voorgangers van de RTX 3000-lijn en is een minderheid in prestatie niet te merken tijdens het gamen. Nu de videokaarten minder interessant worden voor miners, is er ook een kans dat de voorraad van de videokaarten eindelijk beter bij te houden is.
Eerder was al bekend dat sommige videokaarten voor dik 300 procent meer verkochten, maar daar komt dus hopelijk ook een beetje verandering in en dalen de prijzen eindelijk naar de standaard aangegeven prijzen van Nvidia.

Populair Nieuws