Norris zit vol vertrouwen: "We kunnen Verstappen 100 procent uitdagen voor de titel"

News
vrijdag, 10 mei 2024 om 11:00
lando norris max verstappen gp groot brittannie 2023f1689064593
Lando Norris is nu officieel een race-winnaar, maar daar wil hij het niet bij laten. De Brit is er namelijk van overtuigd dat hij volgend seizoen kan strijden met Max Verstappen om de titel.
Er is geen twijfel over mogelijk dat Lando Norris zeer getalenteerd is, maar de Brit had wel een reputatie opgebouwd dat hij niet met druk om kon gaan. Elke keer dat hij namelijk de mogelijkheid had om een Grand Prix te winnen, ging hij de fout in. Het bekendste voorbeeld daarvan is de GP van Rusland 2021, toen hij in de regen het advies van zijn team negeerde en uiteindelijk naast de baan gleed.
Maar sinds de GP van Miami is Norris af van die reputatie en het record van de meeste podia zonder overwinning. Niet alleen hield hij Max Verstappen namelijk van zich af tijdens de race, hij wist zelfs weg te rijden bij de wereldkampioen en te winnen met zeven seconden voorsprong.
Het is nu de vraag wat McLaren en Norris nog meer kunnen doen dit jaar. Dit jaar verwacht de Brit niet om de titel te kunnen strijden, maar 2025 is een ander verhaal. Dat laat hij weten in gesprek met Sky Sports F1.

“Volgend jaar? 100%. Maar we moeten wel met beide benen op de grond blijven staan. We hebben een geweldig team achter ons en we zijn hechter dan ooit. Ik zei aan het begin van dit jaar al dat we races kunnen winnen. Ik geloof daar echt in en ik moet het vertrouwen hebben om te zeggen dat we volgend jaar voor meer kunnen gaan, dat we de volgende stap kunnen zetten.”

- Lando Norris

Strijden met zijn beste vriend

Als het inderdaad tot een duel voor de wereldtitel komt, dan is het natuurlijk de vraag wat voor effect dat zal hebben op de relatie tussen Norris en Verstappen. De twee coureurs zijn namelijk de beste vrienden, maar in het verleden hebben harde duels wel vaker voor scheurtjes in een relatie gezorgd. Denk bijvoorbeeld aan Lewis Hamilton en Nico Rosberg.
Norris maakt zich daar alleen geen zorgen over. Volgens de McLaren-coureur hebben ze allebei ‘veel respect voor elkaar’ en kijkt Norris er juist naar uit om tegen Verstappen te racen: “Ik wil de strijd aangaan omdat ik denk dat hij een van de beste coureurs ooit in de Formule 1 is. Dus als ik mezelf opnieuw kan bewijzen, dan doe ik dat. Als ik mezelf tegen hem kan bewijzen, bewijs ik mezelf tegen een van de besten.”

Populair Nieuws