Nominaties Golden Globes 2021 bekend!

News
donderdag, 04 februari 2021 om 14:00
mank reel1 onlinegrade nograin cropped v230007916f1605280474
De Golden Globes zijn naast de Oscars de meest begeerde prijzen in Hollywood. De nominaties voor de editie van dit jaar zijn nu eindelijk bekend.
De Golden Globes zijn ieder jaar weer een spectaculair evenement voor de sterren van Hollywood. Na de Oscars is het waarschijnlijk de meest prestigieuze prijs die een acteur of actrice kan ontvangen. De nominaties van de Golden Globes 2021 zijn nu gelukkig bekend en opvallend is dat Netflix de nominaties op alle vlakken domineert. Van films zoals Mank tot aan series als The Crown, de Netflix Originals hebben blijkbaar veel indruk weten te maken op het panel die de nominaties selecteert.
Netflix sleept 22 nominaties voor films en 20 nominaties voor series binnen voor de Golden Globes van 2021. Naast de vele Netflix Originals kan je ook veel nominaties vinden voor Disney met Hamilton en The Mandalorian. De vele nominaties voor originele content van streamingdiensten heeft waarschijnlijk te maken met de magere hoeveelheid releases van films dit jaar en de sluiting van bioscopen door de coronacrisis.
the mandalorianf1642078462

Opvallende verschijningen

Wie door het lijstje van de nominaties bladert zal een paar opvallende verschijningen zien. Zo heeft Borat Subsequent Moviefilm drie nominaties, terwijl de film geen hoge beoordelingen kreeg. Daar komt ook nog bij dat Tenet, de laatste film van regisseur Christopher Nolan, maar een nominatie heeft gekregen voor de muziek in de film. Ben je nou benieuwd wie er verder allemaal nog nominaties voor de Golden Globes 2021 heeft gekregen, de volledige lijst kan hier vinden.
Vorig jaar sleepten veel films van grote productiehuizen de Golden Globes binnen, dit jaar zal het dus net wat anders zijn met de dominatie van streamingplatformen zoals Netflix.