Nolan: “Je hoort mijn films niet te begrijpen”

News
zaterdag, 10 februari 2024 om 15:00
tenetf1703002344
Christopher Nolan is een gevierd regisseur, maar er is een vaak terugkerend kritiekpunt op zijn films. Het publiek begrijpt ze niet altijd. Maar dat hoort zo, volgens Nolan.
De films van Christopher Nolan laten soms bepaalde details enigszins in het midden. Maar daar vangen de films soms ook kritiek voor. Die laaide bijvoorbeeld flink op door Tenet, die voor veel kijkers bijna onnavolgbaar was.

“Niet alles in Tenet is begrijpelijk”

Nu geeft Nolan zelf toe dat niet alles in Tenet begrijpelijk is. Het is zelfs niet de bedoeling dat je alles snapt. Maar dat is volgens hem geen probleem, want als je “zijn films ervaart, begrijp je ze”, vertelt hij in The Late Show met Stephen Colbert.
Frustraties die mensen hebben met zijn film zijn vaak het gevolg van pogingen om de film op te lossen als een puzzel, meent Nolan. Maar mensen die dat proberen hebben het punt van de film gemist. Ze zijn volgens Nolan geen puzzels om te ontcijferen, maar ervaringen om te beleven, het liefst in de bioscoop, maar ook thuis op de bank.

Oppenheimer grote Oscar-favoriet

Tenet is inmiddels al een paar jaar oud en Nolan heeft al een nieuw succes uitgebracht. Oppenheimer deed vorig jaar (samen met Barbie) de bioscoopkassa’s flink rinkelen. De film is ook genomineerd voor de nodige Oscars, waaronder die voor Best Picture. Ook hebben verschillende acteurs uit de film nominaties gekregen voor hun rollen.

Populair Nieuws