Nokia kondigt 3 nieuwe telefoons aan tijdens event

News
donderdag, 24 september 2020 om 16:30
nokia 81f1600792352
Nokia kondigde tijdens het #OnlyGadgetYouNeed event een aantal hele toffe nieuwe apparaten aan. Deze zetten wij in dit artikel op een rij.
Florian Seiche, CEO van HMD Global, kondigde vanuit de Pinewoods studio, waar No Time To Die opgenomen werd, samen met zijn collega’s een heleboel nieuwe Nokia aparaten aan. Daaronder bevonden zich drie nieuwe telefoons en een aantal andere apparaten.

Nokia 8.3 5G

Het eerste wat Florian aankondigde was de Nokia 8.3 5G. Dit toestel is het eerste helemaal globale 5G-toestel dat Nokia uitbrengt. Deze Nokia telefoon is een heel innovatief apparaat voor het Finse bedrijf. Je kan op de Nokia 8.3 5G gegevens sneller delen en downloaden dan ooit tevoren. Dit en de 5G zijn natuurlijk ontzettend vette features, maar waar het toestel zich echt in specialiseert is het maken van foto’s.

Nokia 2.4

Dit toestel heeft een 6.5 inch HD-scherm waarop je heel goed een film of serie kan kijken. Ook is het toestel meteen voorzien van de nieuwste versie Android 11. Een fantastische feature van de Nokia 2.4 is dat de batterij tot wel twee dagen lang te gebruiken is. Dat is allemaal heel wat voor een telefoon die maar 119,- euro zal kosten. Sarvikas geeft dan ook aan dat de medewerkers van Nokia, zoals altijd, hun stinkende best hebben gedaan om een zo goed mogelijk toestel te maken voor een betaalbare prijs. Dit maken ze met de Nokia 2.4, die deze maand nog uit zal komen, hopelijk weer waar.

Nokia 3.4

De Nokia 3.4 zal een enorme upgrade zijn van de vorige telefoon uit de reeks. De telefoon maakt gebruik van een ‘Qualcomm Snapdragon 460 mobile platform’. Hierdoor worden volgens Sarvikas de telefoonprestaties met 70 procent verbeterd. Met een 6.39 inch HD-scherm is de telefoon iets kleiner dan de Nokia 2.4, maar het is wel de beste telefoon uit de Nokia 3, en zelfs de Nokia 4 reeks. Het toestel, dat ook twee dagen lang meekan zonder opgeladen te worden, heeft een prijskaartje van slechts 159,- euro en een triple camera. Hierdoor kan je op de telefoon ook gebruik maken van een ‘ultra wide camera’, waarmee je extra veel fotobereik krijgt. De telefoon zal al in begin oktober beschikbaar zijn.

Extra’s

De drie telefoons zijn niet de enige apparaten die Nokia aankondigde. Zo zijn ook de Nokia Earbuds Light voor het eerst laten zien en met een aantal vette features. Deze draadloze oortjes zijn tot wel 35 uur lang te gebruiken zonder dat je ze hoeft op te laden, maar misschien wel het vetste aan de oortjes is dat je tot een meter diep onder water kan met de oortjes. Voor regen hoef je dus al helemaal niet bang te zijn. Ook werd de Nokia Portable Wide Speaker aangekondigd. Deze kleine en makkelijk draagbare speaker is tot 4 uur lang te gebruiken voor batterijverloop. Het is mogelijk om te bellen met het apparaat, waardoor je je handen dus niet eens meer nodig hebt om te bellen. Ook is de Nokia Portable Wide Speaker beschikbaar voor alle apparaten.