NoClip op Youtube toont geschiedenis Rockstar met GTA-succes

News
dinsdag, 04 januari 2022 om 14:30
rockstar games teaser imagef1582874358
Onlangs is een nieuwe NoClip documentaire geüpload waarin de hele Rockstar geschiedenis uitgebreid wordt behandeld. Het hoogtepunt van de documentaire is toch wel het stuk waarin over de opbouw van GTA wordt gesproken.
Op het YouTube kanaal NoClip is een documentaire geplaatst die dieper op de game studio Rockstar ingaat. Voorheen heette deze studio DMA Design, opgericht in 1984. Er wordt gesproken over de hoogte- en dieptepunten van Rockstar, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van de game Lemmings.
Verder wordt in de documentaire uitgelegd dat de makers van de eerste GTA-game nooit hadden verwacht dat het spel uit zou groeien tot zo'n succes. De makers hadden ook nog nooit een game zoals deze gemaakt, vooral omdat de overstap van 2D naar 3D games nog enorm nieuw was. GTA werd eerst gepitcht als Race and Chase, waarin je rondrijdt in een auto of als een politieagent speelt. Ook was de eerste game vanaf een apart perspectief, namelijk bovenaf. Meer over het ontstaan van GTA zie je in de documentaire.

Wat is NoClip?

NoClip is een YouTube-kanaal dat documentaire achtige video’s uploadt door middel van crowdfunding. Het doel is om verhalen te vertellen over videogames, videogame studio’s en gamers zelf. Het kanaal is opgezet door Danny O'Dwyer, een Ierse gamejournalist. Al het geld wat hij nodig heeft voor zijn video’s komt uit Patreon. O’Dwyer werkte voorheen als producent bij de gamewebsite GameSpot.