Nintendo’s grootste flop is nu echt helemaal dood

News
vrijdag, 05 juli 2024 om 17:00
De Switch is zo’n succes en gaat zo lang mee dat het een eeuwigheid geleden lijkt dat de Wii U nog een ding was. Dat de console flink flopte helpt natuurlijk ook niet mee. Voor velen was de console al min of meer dood, maar nu stopt Nintendo ook met het repareren van het apparaat.
Er zullen niet veel mensen zijn die hun Wii U nog regelmatig aanzetten. Maar er zijn toch nog een paar games die je alleen op deze console kan spelen. Mocht je ineens problemen ervaren met de console, dan heb je vanaf nu pech: hij wordt niet meer gerepareerd (via VGC).
Nintendo houdt het ook nadat een console niet meer gemaakt wordt en actueel is vaak nog jaren vol om hem te repareren. Dat is dus ook het geval geweest met de Wii U, maar nu zijn de reserveonderdelen op. Nintendo is ook niet van plan om nog bij te bestellen, dus nu houdt de officiële reparatieservice op.
Daarmee wordt het een stuk lastiger om een defecte Wii U weer aan de praat te krijgen. Er zullen ongetwijfeld onderdelen en services aangeboden worden door derde partijen. Maar omdast de Wii U een weinig populaire console was, zullen reparateurs buiten Nintendo waarschijnlijk lastiger te vinden dan bij goed verkochte systemen als de Game Boy.

Bijna alle ondersteuning voor Wii U gestopt

De reparatieservice is was één van de laatste manieren waarop de Wii U nog ondersteund werd. De Nintendo eShop voor het systeem was al uit de lucht en eerder dit jaar werd het ook onmogelijk om nog online te gamen. Gekochte games en systeemupdates downloaden kan voorlopig nog wel.
De Wii U zal niet door heel veel mensen gemist worden: er zijn maar zo’n 13 miljoen exemplaren van verkocht. De Virtual Boy is het enige Nintendo-systeem dat nog minder over de toonbank ging. De meeste grote games die verschenen voor de Wii U zijn in de afgelopen jaren naar de Switch gekomen, dus ook de software-bibliotheek van de Wii U is voor weinig spelers nog interessant.

Populair Nieuws

Laatste Reacties