Nintendo verrast met nieuwe Direct: meer dan 10 nieuwe aankondigingen

  Nintendo heeft uit het niets een Nintendo Direct gepost. In de post kondigt Nintendo niet minder dan tien nieuwe releases en uitbreidingen aan, waaronder collecties van Bioshock, Xcom 2 en Borderlands en uitbreidingen voor Ring Fit Adventure en Pokémon Sword en Shield.

  Nintendo

  Nintendo verrast met Direct

  Al weken gingen geruchten over een aanstaande Nintendo Direct. Zowel in januari als februari waren er video's die een enkele game(genre) behandelden, namelijk Pokémon in januari en Animal Crossing in februari. Het was dus hoog tijd voor een direct met een meer brede setting. Onduidelijk was alleen wanneer een nieuwe Direct zou verschijnen. De nieuwe Direct werd zonder vooraankondiging geplaatst en duurt ongeveer 25 minuten. In deze Direct wordt een groot aantal nieuwe games en uitbreidingen voor 2020 aangekondigd.

  Nieuwe releases

  Mei wordt een drukke maand voor de Switch. Nintendo kondigde tijdens de presentatie de Xenblade Chronicles Definitive Edition aan voor 29 mei. Deze game is een remaster van de game die in 2011 voor de Wii uit kwam. Daarnaast kondigde 2K Games voor diezelfde dag maar liefst drie collecties aan: BioShock: The Collection, XCOM 2 Collection en Borderlands Legendary Collection komen alle drie tegelijk op de Nintendo Switch uit.

  Bioshock: The Collection bevat BioShock Remastered, BioShock 2 Remastered en BioShock Infinite, inclusief alle singleplayer-DLC. Xcom 2 bevat het originele spel, vier DLC pakketten en de uitbreiding The Chosen few. Borderlands The Legendary Collection bevat Borderlands: Game of the Year Edition, Borderland 2 en Bordelands: The Pre-Sequel. Opvallend is dat de fysieke versies van alle drie de releases een klein deel van de games bevatten. Voor de complete games is een omvangrijke download nodig.

  Ook Ninjala komt eind mei naar de Switch. Deze game werd eerder nog uitgesteld, maar nu heeft de game eindelijk een releasedatum. Interessant detail: de game wordt gratis speelbaar.

  ARMS tijdelijk gratis

  Tijdens de Nintendo Direct werd aangekondigd dat het populaire ARMS tot 6 april gratis te spelen is. Om van dit aanbod gebruik te maken moet je wel Nindendo Switch Online bezitten. In ARMS maak je gebruik van de motion controls van de joy-cons om te boksen.

  Diverse uitbreidingen

  Tijdens de Direct was er ook aandacht voor uitbreidingen van al uitgebrachte games. Pokémon Sword & Shield. krijgen in juni DLC in de vorm van de Isle of Armor. Dit nieuwe gebied werd in een trailer getoond, waarin we ook de legendarische Pokémon Kubfu te zien kregen. Ook Animal Crossing krijgt uitbreidingen: Nintendo toonde de gratis update voor ‘Konijnendag', waarin met konijn Zipper eieren gezocht moet worden.

  Fitnesgame Ring Fit Adventure krijgt een ritmemodus. In deze modus kan je fitnessoefeningen doen op de muziek uit onder anderen Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

  Ook Catherine komt naar de Switch

  Atlus maakte bekend dat Catherine: Full Body op 7 juli op de Switch zal verschijnen. Catherine kwam oorspronkelijk in 2011 uit op de PS3 en Xbox 360. De Full Body remaster werd in 2019 uitgebracht voor PS4 en Vita.

  Nieuwe game Good Job! komt ook naar de Switch

  Good Job! is een gloednieuwe game die per direct beschikbaar is voor de Switch. In Good Job! moet je opklimmen in het bedrijf van je vader, om uiteindelijk CEO te kunnen worden. Hiervoor zal je vreemde klusjes moeten uitvoeren van het aanleggen van een zen-tuin of het bezorgen van glibberblokken.

  Borderlands Legendary Collection

  Verkijgbaar vanaf 29 may 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.