World Health Organization gaat app lanceren voor bestrijding van het coronavirus

News
vrijdag, 27 maart 2020 om 12:40
chemistry 4932607 1920f1584963970
WHO, ook wel bekend als de World Health Organization, is van plan een app te lanceren voor het bestrijden van het coronavirus. Ze zullen in de app tips geven over hoe je jezelf kan beschermen of het beste kan reizen. Ook is er een optie om te kijken naar de bekendste coronavirus fabels en zijn er alerts voor belangrijk COVID-19 nieuws.
Een team bestaande uit experts van verschillende organisaties is van plan een app te maken voor WHO genaamd "WHO MyHealth". De Experts hebben achtergronden vanuit Google, Microsoft en nog veel meer giganten in de indrustrie. Ook zijn er experts van WHO die helpen met het project. De samenwerking vanuit deze groep hebben ze de WHO Covid App Collective genoemd. Het team heeft al een development roadmap in elkaar gezet waardoor we weten waar we op staan te wachten.
Het team lijkt erop uit te zijn om een vroege versie al te lanceren op 30 maart. Deze app zal dan uitkomen op iOS en Android. De app is in ontwikkeling als een Open Source, waardoor de voortgang overzichtelijk is en andere bedrijven er makkelijk aan mee kunnen werken. Zo zien we wat ze van plan zijn met de app en dat het wel heel erg lijkt op de advies van de recente WhatsApp WHO bot.

Coronavirus in de gaten houden

Verdere informatie waarvan we nu op de hoogte zijn, is dat er een alert systeem komt specifiek voor jouw locatie om je te allen tijde op de hoogte te houden van het virus. Ook komt er een functie voor een soort zelfdiagnose, zodat je zelf al sneller maatregelen kan nemen. Iets wat ook veel impact kan hebben, is het idee om iedereen die het virus heeft een tracker te geven via Google Maps. Op deze manier kan WHO nagaan waar het virus is en de personen zelf beter in de gaten houden.