'Apple wil notch met Face ID introduceren op nieuwe MacBooks'

    Apple was al van plan om Face ID naar de nieuwe MacBooks te brengen, maar er is een kans dat de notch ook een overstap naar de laptops zal maken. Dat blijkt uit een nieuw patent dat Apple heeft aangevraagd.

    Het feit dat Apple Face ID naar meer apparaten wilt brengen, is niet erg verrassend. Zo is er eerder een patent verschenen voor een MacBook waar Face ID bij zou zitten. Daarnaast heeft Apple ook al eens een functie omschreven waarbij je de Mac uit de sluimerstand zou kunnen halen door gebruik te maken van Face ID. Deze keer is er een nieuw patent opgedoken waar Apple toont hoe ze een notch met Face ID voor zich zien op de Mac.

    Notch naar de MacBook

    In het patent is te zien dat de schermranden er dunner uitzien op de afbeelding. De huidige MacBooks hebben een ruimere schermrand, net als de iPad Pro. Voor de iPad Pro is geen notch gebruikt, maar in het patent zit de notch wel in het apparaat verwerkt. Dit zou een paar dingen kunnen betekenen. Allereerst zou het zo kunnen zijn dat Apple de schermranden van de Macs dunner wil hebben, waardoor de inkeping nodig is om alle sensoren boven aan het scherm te kunnen plaatsen. Een andere reden is dat Apple de notch puur voor het design wil inbouwen, maar dat is een stuk minder waarschijnlijk. Wanneer we Face ID in de laptops kunnen verwachten, is nog niet bekend. Vooralsnog in het design alleen te zien in het patent.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.