Nintendo verliest rechtszaak over pre-orders in eShop

News
dinsdag, 07 december 2021 om 18:00
nintendo switch xgnf1671722238
Nintendo heeft een rechtszaak verloren die in hoger beroep is gegaan bij de Duitse rechtbank.
De Federation of German Consumer Organisation (VZBV), een Duitse organisatie die opkomt voor rechten van consumenten, heeft Nintendo aangeklaagd omdat mensen tot zeven dagen voor de lancering van een game hun reservering konden annuleren in de eShop. Dit verliep met succes, waardoor Nintendo haar eShop op de Nintendo Switch moet aanpassen.
Volgens de VZBV is de oneerlijk tegenover de consument, omdat er voor de release van een game geen manier was voor een klant om de game te testen, zelf niet als de game downloadbaar werd gesteld.
Uit een persbericht van de Federation of German Consumer Organisation blijkt dat de rechter de Duitse organisatie gelijk heeft gegeven. Hoewel de Nintendo eShop is nog niet veranderd, gaat dit wel gebeuren. Voor nu ben je nog steeds verplicht om de voorwaarden te accepteren waarin staart dat "Nintendo begint met de uitvoering van zijn verplichtingen voordat de annuleringsperiode afloopt.”

Zaak al lange tijd bezig

De zaak is oorspronkelijk vier jaar geleden gestart door een consumentenautoriteiten. Het proces is vervolgens verhuist naar de regionale rechtbank van Frankfurt am Main, maar is later gebracht naar de hogere regionale rechtbank van Frankfurt.