Nintendo voegt eindelijk mappen toe aan de Switch

News
dinsdag, 22 maart 2022 om 11:30
Nintendo heeft een nieuwe update uitgebracht voor de Nintendo Switch, en met die update komt eindelijk een veelgevraagde functie: mappen. De update is nu te downloaden.
Wie aardig wat games in diens Switch-bibliotheek heeft staan vraagt er waarschijnlijk al heel lang om: de mogelijkheid om je games in mappen te stoppen. Dat is nu mogelijk met ‘groepen’. De groepen kun je alleen niet op je homescreen plaatsen.
Om groepen te creëren op de Nintendo Switch moet je helemaal naar rechts scrollen naar ‘alle software’. Als je op de L-knop drukt krijg je een pop-up met de optie om groepen aan te maken. Er kunnen maximaal 200 games in een map en je kunt 100 mappen aanmaken. Als je de games voor een map gekozen hebt kun je ze ook in de gewenste volgorde zetten.
Wanneer je eenmaal je eerste groep(en) hebt aangemaakt, krijg je als je op de L-knop drukt meteen je groep(en) te zien. In dit nieuwe venster kun je nieuwe groepen aanmaken, bestaande groepen bewerken en de volgorde van de groepen aanpassen.

Andere aanpassingen

De nieuwe update bevat ook aanpassingen aan de Bluetooth-audiofunctie, die in de vorige update werd toegevoegd. Nu kun je het volume van Bluetooth-koptelefoons of -luidsprekers aanpassen met de schakelaar zelf of met knoppen op het Bluetooth-apparaat. De Switch geeft nu het audiovolume weer in overeenstemming met het indrukken van de knoppen op het Bluetooth-apparaat. Ook het maximale volume voor sommige apparaten is verhoogd.

Populair Nieuws