'Nintendo Switch tekorten in opkomst wegens coronavirus'

News
maandag, 17 februari 2020 om 17:54
nintendo switch update 8 0 0 nu beschikbaar 149679 3
Er is een grote kans dat Nintendo problemen krijgt met de verkoop van de Nintendo Switch. Dit komt door vertraging in de productie van het console wegens de uitbraak van het coronavirus.
Volgens Bloomberg hebben ‘mensen met kennis van de leveringsketen van het bedrijf’ het nieuws bekendgemaakt. Onderdelen voor de Switch die uit China komen zouden gelimiteerd zijn, waardoor de uitvoer van een fabriek in Vietnam niet optimaal is. De fabriek zou voornamelijk gebruikt worden om consoles te maken voor de Verenigde Staten.

Risico voor Animal Crossing: New Horizons?

Volgens de bron(nen) van Bloomberg zouden de zendingen van de Switch in de maanden februari en maart gewoon binnenkomen, omdat deze al zijn verzonden vanuit Azië. De bestellingen voor de maand erna zouden niet volledig stoppen, maar zouden sterk worden verminderd. Het bedrijf is misschien gedwongen om sommige bestellingen te weigeren van klanten die een Nintendo Switch bestellen.
Dit slechte nieuws voor Nintendo kan invloed hebben voor de nieuwe game die eraan komt: Animal Crossing: New Horizons. De game staat gepland voor 20 maart en is een grote titel in de Animal Crossing franchise. Er komt zelfs een speciale versie van de Nintendo Switch uit om de release te vieren van het spel. Tot nu toe heeft Nintendo nog geen uitspraak gedaan over een eventuele latere release van de game.

Populair Nieuws