Eerste foto's van nieuwe Resident Evil film getoond

News
dinsdag, 31 augustus 2021 om 10:30
resident evil 2 review 145467 4f1609158399
Liefhebbers van de Resident Evil franchise kunnen binnenkort genieten van een gloednieuwe film genaamd Resident Evil: Welcome to Raccoon City. De eerste foto’s van actiefilm zijn nu uit de doeken gedaan.
De Resident Evil franchise bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt groots gevierd. Niet alleen is dit jaar Resident Evil Village uitgekomen, maar er staat ook een nieuwe film op de planning. Resident Evil: Welcome to Raccoon City zal op 24 november in de VS in de bioscoop verschijnen, terwijl de film in Nederland op 3 december uitkomt.
Tot nu toe hadden we alleen nog geen beelden van Resident Evil: Welcome to Raccoon City. Daar is nu eindelijk verandering in gekomen. IGN heeft namelijk de eerste foto’s van de film gedeeld. Op de drie foto’s zien we een aantal bekende karakters uit de franchise, namelijk Leon S. Kennedy, Jill Valentine, Chris en Claire Redfield en Albert Wesker.

Reboot van de Resident Evil films

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat we een live-action film van Resident Evil zien verschijnen. Zo is er eerder al de reeks geweest met Milla Jovovich in de hoofdrol. Volgens regisseur Johannes Roberts staat de nieuwe film alleen compleet los van de voorgaande reeks.
Roberts zegt daarnaast dat hij geïnspireerd is geweest door de remake van Resident Evil 2, die begin 2019 is verschenen. Volgens de regisseur kunnen we dus dezelfde beklemmende sfeer verwachten in Resident Evil: Welcome to Raccoon City.