Nintendo Switch games hebben stilletjes een belangrijke update gekregen

News
maandag, 02 januari 2023 om 11:00
2022 02 11 mario kart 8 deluxef1644576160
Nintendo heeft afgelopen jaar allerlei games stilletjes voorzien van een update. Niet alleen Nintendo Switch games, maar ook voor de 3DS en WiiU. Nu blijkt dat het een enorm belangrijke update was.
Hackers zijn er niet alleen om gegevens en andere belangrijke data te stelen, er zijn ook ethische hackers die juist constant op zoek zijn naar beveiligingsproblemen om bedrijven daarmee te helpen.
Zo hebben een groepje hackers een uiterst kritieke zwakheid gevonden in veel games van Nintendo zelf. De zogeheten ‘ENLBufferPwn’ exploit zou hackers met snode bedoelingen de mogelijkheid geven om de complete controle te krijgen over een Nintendo console. Dat is gemeld op Twitter door PabloMK7.

Stille updates voor Nintendo games

Nintendo heeft daarom het afgelopen jaar stilletjes updates uitgebracht voor verschillende games om de exploit op te lossen. Zo hebben onder andere de Switch games Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe en Animal Crossing New Horizons een update kregen.
Maar ook oudere titels zoals Mario Kart 7 uit 2011 zijn stilletjes gepatcht door Nintendo. De updates voor oudere games waren opvallend, omdat er door Nintendo ook geen reden werd gegeven voor de patch.
De hackers die het probleem bij Nintendo hebben gemeld, hebben een beloning gekregen van 1000 dollar.

Populair Nieuws