Nintendo maakt geliefd personage kwaad

News
vrijdag, 13 oktober 2023 om 14:30
princess peach showtimef1694701958
Het najaar staat bij Nintendo nogal in het teken van Mario, met Super Mario Bros. Wonder en Super Mario RPG. Maar volgend jaar worden zijn vrienden wat meer in het zonnetje gezet. Princess Peach is bijvoorbeeld in haar eigen game te zien en daarvoor is ze nu op een opvallende manier aangepast.
Princess Peach staat niet bepaald bekend om haar diepgaande en driedimensionale karakterisering in de Mario-games. Maar met haar eigen game op komst, kan dat natuurlijk niet zo blijven. Om wat meer van haar persoonlijkheid te laten zien, zijn gezichtsuitdrukkingen een goed begin.
Toch had Peach in alle artwork voor Princess Peach Showtime steeds dezelfde blije gezichtsuitdrukking die we van haar gewend zijn. Maar dat is stilletjes door Nintendo aangepast. Op de box art van de game heeft peach nu twee keer een uitrdukking gekregen die wat wegheeft van boosheid, zo is opgemerkt door Twitteraar No Context Super Mario.

Waarom is de Princess Peach Showtime box art aangepast?

Het is niet helemaal duidelijk waarom Nintendo precies heeft besloten om de gezichtsuitdrukkingen van Peach te veranderen. Het kan zijn dat ze als hoofpersoon van deze game inderdaad wat meer emotie moest tonen. Aangezien ze ook de held is van deze game kan het ook zijn dat ze een bepaalde daadkrachtigheid moest uistralen.
Het is trouwens niet ongebruikelijk dat een box art voor release nog wordt aangepast. Soms zijn de hoesjes van games ook totaal anders in verschillende regio’s. Sommige fans moesten ook in dit geval denken aan het fenomeen dat Kirby op Amerikaanse hoesjes vaak bozer kijkt dan in Japan of Europa. Maar het blijkt dat de box art van Princess Peach Showtime ook in Japan op dezelfde manier is aangepast.